De onderbouwmeiden van de vijfde divisie. Foto: Mandy Mennink
De onderbouwmeiden van de vijfde divisie. Foto: Mandy Mennink

DOG Baak turnt naar zeven medailles

BAAK - De tweede voorronde van de vijfde divisie werd zaterdag 15 februari gehouden in de turnhal in Didam. Tevens kwamen de gymrecreanten van DOG Baak in actie in de sporthal in Warnsveld. Een drukke dag ook voor alle trainsters en juryleden. Op beide locaties veel blije gezichten want er werden prima resultaten neergezet.

De ochtend in Didam werd gestart met de instappers en de jeugdturnsters van de selectiegroep. Zij turnden een keurige wedstrijd, hier en daar waren er wat schoonheidsfoutjes maar uiteindelijk behaalden ze uitstekende resultaten in de groep van meer dan dertig turnsters. Het was goed te zien dat ze flink hadden getraind na de eerste voorronde. Bij de jeugdturnsters werd Marit 22ste, Diede achtste en Bente haalde zelfs het podium en werd knap derde. Bij de instappers ook een grote groep deelnemers, daarin werd Lise 14de, Suus negende, Minke achtste en Jitske vierde.

In de tweede ronde was het tijd voor de pupillen om in actie te komen. Ook hier werd strak geturnd. De meesten wisten op de balk te blijven met de koprol of radslag. Heel knap. Jildou behaalde een achtste plaats, Dewi werd tiende, Carmen negende, Isis vijfde en Emme vierde. Elise behaalde een bronzen medaille en Kim werd met ruime voorsprong eerste.

Tijdens de derde ronde kwamen de junioren in actie. Mila was even in de war tijdens de vloeroefening maar herpakte zich gelukkig goed op de andere onderdelen. Zij werd daardoor toch nog 18de, Lisa turnde heel strak en werd knap vijfde in het grote deelnemersveld.
Ilse mocht als laatste in actie komen. Zij wist enkele nieuwe onderdelen te turnen en deed dit erg netjes. Dit resulteerde in een dik verdiende bronzen medaille.

Recreantenwedstrijd
Op deze zaterdag kwamen ook de recreanten in actie op de wedstrijd in Warnsveld. Met veel plezier werd daar geturnd en met knappe resultaten. In de categorie Pupil 2 werd Myrthe zevende, Lenthe vierde, Libel tweede en Elin eerste. Bij de instappers werd Do 26ste en in de categorie Pupil 1 werd Guusje achtste. En tot slot de toppers van Jeugd Keuze: Evelien 17de, Ieke twaalfde en Sara zelfs tweede.

Op 7 maart turnen de meiden van de vierde divisie de laatste voorronde in Doetinchem. Tijdens deze wedstrijd horen zij of ze zich hebben geplaatst voor de regiofinale, een aantal staat er zeker goed voor! Op 14 maart organiseert DOG Baak in samenwerking met de Sperwer uit Hummelo een turnwedstrijd voor de allerjongste meiden in de turnhal in Doetinchem. Iedereen veel plezier en succes gewenst.


www.dogbaak.nl

Meer berichten