Petra Blom roemt in haar toespraak Annelies Schröder (r.) en Lenie Schwartz (m.) die daarna met het knippen van de linten de nieuwe Blijheid openen. Foto: Liesbeth Spaansen
Petra Blom roemt in haar toespraak Annelies Schröder (r.) en Lenie Schwartz (m.) die daarna met het knippen van de linten de nieuwe Blijheid openen. Foto: Liesbeth Spaansen

Vrijwilligers Litania's Blijheid zijn blij met nieuwe locatie

HENGELO - Buiten regent en waait het maar binnen is het warm en gezellig. De zesde verjaardag van kringloopwinkel Litania's Blijheid in Hengelo werd op 13 februari gevierd met de opening op een nieuwe locatie. De Blijheid verhuisde van Ruurloseweg 1 naar Spalstraat 10. Petra Blom van Stichting Litania hield een liefdevolle toespraak. Annelies Schröder en Lenie Schwartz knipten de linten door: "De winkel is nu officieel geopend!"

Door Liesbeth Spaansen

Veel familie, genodigden, buren, Hengelose ondernemers en de vrijwilligers van de vier winkels van Stichting Litania: de Blijheid en Charity Shop in Hengelo, Zonnestraal in Brummen en Lifestyle in Doesburg, was aanwezig en luisterde aandachtig naar de toespraak die Petra Blom had voorbereid.

Na dankwoorden voor de grote belangstelling richtte zij allereerst haar woord tot Antoon Winters, de man die in 2011 in zijn leegstaande winkel onderdak bood aan Litania's Charity Shop. "Ik wil jou vandaag heel hartelijk danken voor jouw steun en liefde en de geweldige kans die je ons gegeven hebt. Jij hebt een vuurtje gemaakt en wij mochten het verspreiden." Ze richt zich op haar publiek: "U kent allemaal het vredesvlammetje dat aan de Kerstraat staat. Hier staat er een in levende lijve: Antoon."

Ook Annelies Schröder kreeg dankwoorden, voor het huisvesten van Litania's Blijheid aan de Ruurloseweg. "Wij willen je heel hartelijk bedanken dat we bijna zes jaar van jouw gastvrijheid gebruik hebben mogen maken," zegt Petra dankbaar. "Maar ook de vele kledingrekken van Annelies staan hier, die heeft zij aan de stichting geschonken."

Lenie Swartz vertegenwoordigde alle vrijwilligers die de stichting rijk is. "Lenie regelt alles in de winkel, heeft voor iedereen een luisterend oor en probeert het allemaal in juiste banen te leiden, natuurlijk met ondersteuning van haar man Henk. Dankjewel."

Het team in Hengelo zorgde ervoor dat, met hulp van de teams uit Brummen en Doesburg de nieuwe locatie aan de Spalstraat 10 werd opgeknapt en ingericht. "Ook hier zie je maar weer dat het vlammetje van Antoon veel verder gaat dan alleen Hengelo", meent Petra.

Voordat het officiële deel kon plaatsvinden, bedankte Petra makelaar Bert Lebbink, bedrijfsadviseur Fred Hofman, Schildersbedrijf Derksen, Harco Hermans van het installatiebedrijf, Bert Woerts van De Spannevogel, Jessy's modewinkel, Michiel Beekman, Thijs Hofs en alle vrijwilligers voor hun werk. "Jullie hebben je allemaal extra uren ingezet om een prachtig eindresultaat neer te zetten."

Annelies Schröder en Leny Schwartz knipten de linten door en Leny opende de deur. Na applaus werden de vrijwilligers gefeliciteerd en zij kregen cadeaus, cheques en complimenten.

"Het is het eerste pand waar we als huurder op papier staan. We hebben wel een gereduceerd tarief. Het goede doel wordt ook door de makelaars gedragen", vertelt Petra Blom, terwijl ze tevreden rondkijkt in de ruime winkel. "We hebben nu een herenafdeling vlak bij de deur en verder ook een damesafdeling en accessoires. Litania krijgt haar eigen atelier waar zij haar Lytjes kan gaan maken en uitprinten."

Over de stichting
Stichting Litania wil kinderen met een beperking ondersteunen in materialen en/of hulpmiddelen en ontleent haar naam aan Litania, de oudste van vier dochters van Petra en Arie Blom, die spastisch is. Het begon met de wens voor een rolstoelfiets voor Litania. Toen die er was, ging de stichting ook voor andere kinderen met een beperking geld verdienen. Eerst werden rommelmarkten bezocht, nu zijn er de vier winkels.
Intussen is de stichting een begrip in de regio en zorgt deze dat voor kinderen, die net als Litania (zwaar) gehandicapt zijn of een andere beperking hebben meer faciliteiten komen. Het doel is dat ook kinderen met een beperking meedoen in de samenleving. De stichting is nu een volwaardige partner van de gemeente en betaalde mee aan speeltoestellen in de speeltuin in Zelhem en Hengelo.


www.stichtinglitania.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden