Kees Veldboer van Ambulancewens Nederland met cheque temidden van Riny en Bennie Wassink van BoWa. Foto: Antoon Takkenkamp
Kees Veldboer van Ambulancewens Nederland met cheque temidden van Riny en Bennie Wassink van BoWa. Foto: Antoon Takkenkamp

Team BoWa doneert 2.500 euro aan Stichting Ambulancewens Nederland

HENGELO – Al sinds 2014 zet Team BoWa zich actief in voor het inzamelen van donaties ten gunste van de KWF Kankerbestrijding. Daarnaast zijn dat ook projecten die financiële steun nodig hebben om ernstig zieke patiënten de zorg te kunnen geven die nodig is. Recent heeft Stichting Ambulancewens Nederland ene cheque van 2.500 euro mogen ontvangen.

"Kanker raakt ons allemaal", aldus Bennie en Riny Wassink namens het team, die donaties op verschillende manieren ophaalt. Het team is een graag geziene gast op markten en fairs. Vanuit een goed herkenbare kraam verkopen ze bloemen, houten vogelhuisjes en andere zelfgemaakte decoraties.
"Voor een leuk gesprek aan onze kraam maken we altijd tijd. We vinden het belangrijk om onze donateurs te laten zien wat er met hun bijdrage gebeurt, dat geeft een goed gevoel voor beide partijen."

Ook bedrijven en restaurants weten de weg naar Team Bowa te vinden. In ruil voor hun donaties ontvangen ze unieke relatiegeschenken. Bijvoorbeeld in de vorm van prachtig verpakte potjes gevuld met ambachtelijk jam uit de streek. De opbrengst gaat direct naar één van de goede doelen waarvoor Team Bowa zich inzet. Naast de KWF zijn dat ook projecten die financiële steun nodig hebben om ernstig zieke patiënten de zorg te kunnen geven die nodig is.

"We hebben al eerder gedoneerd aan dergelijke projecten. Een goed voorbeeld daarvan is de donatie aan de afdeling dagbehandeling oncologie in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Ook Hospice Sravana in Doetinchem heeft een donatie ontvangen. Zij voorzien mensen in de laatste levensfase van persoonlijke zorg en verpleging. Dit zijn projecten waar we ons met veel liefde voor inzetten."

Waarom Stichting Ambulancewens Nederland?
Stichting Ambulancewens Nederland bestaat uit ruim 270 vrijwilligers met een medische achtergrond. Geheel belangeloos zorgen zij ervoor dat een laatste wens in vervulling kan gaan. Bijvoorbeeld als een terminaal zieke patiënt nog één laatste wens heeft maar afhankelijk is van ambulancevervoer. "Dit zijn de doelen die onze aandacht en donaties verdienen. Kunnen bijdragen aan de vervulling van iemands laatste wens geeft ons veel voldoening. Daarom hebben we er deze keer voor gekozen om te doneren aan Stichting Ambulancewens Nederland. Op deze manier voorzien we dit goede doel niet alleen van financiële steun, maar ook van naamsbekendheid. Natuurlijk met de hoop dat er nog veel donaties zullen volgen."


www.teambowa.simpsite.nl

www.ambulancewens.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden