Volleybalteam WIK dames 1 met assistent trainer Jurjen Geurts en coach/trainer Anton Baars. Foto: PR

WIK Dames 1 wint van koploper

Algemeen

STEENDEREN - Afgelopen zaterdag moest het volleybalteam WIK D1 het opnemen tegen de koploper Heyendaal D1 uit Nijmegen. De dames uit Steenderen hadden nog iets goed te maken, want de eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren.

Zaterdag waren bij het team twee mini's van de week aanwezig, Rivka en Tess. Zij zorgden vanaf de kant voor aanmoedigingen en voldoende water voor het team. De volle tribune zorgde voor extra veel sfeer. Ondanks deze omstandigheden begon WIK niet goed aan de eerste set. Het team kwam niet onder de servicedruk uit van Heyendaal en kon daardoor niet goed aanvallen en punten scoren. Al snel keek het team tegen een 9-15 achterstand aan. WIK liet echter zien dat het een team is en knokte voor iedere punt. Het begon weer beter te lopen en WIK kwam langszij tot 20–20. Door een goede service serie kwam Heyendaal niet meer tot aanvallen en was de winst voor WIK, 25–20.

Sterke tegenstander
Deze eerste set winst gaf het team veel vertrouwen voor de tweede set. Al snel namen de dames van WIK een kleine voorsprong met gevarieerde aanvallen en goed verdedigde ballen. De dames uit Nijmegen bleven erin geloven en kwamen telkens weer op gelijke hoogte. Aan het einde van de set trok WIK het goede spel door en won met 25-21. In de derde set was het spelbeeld gelijk aan de tweede. WIK D1 speelde degelijk en stond al snel weer op een voorsprong. Steenderen liep zelfs uit naar 21–18. Helaas gaven ze deze voorsprong weg. Door service fouten en minder spel konden de dames van Heyendaal terugkomen tot 22-22. Zij stonden blokkerend goed. WIK kwam niet meer tot scoren en moest deze set aan de tegenstander laten met 22–25.

Voorsprong vasthouden
Voor de vierde set moest het team op scherp gezet worden, want deze 2-1 voorsprong wilden ze zeker niet weggeven. WIK begon sterk en dit resulteerde al snel in een voorsprong. Ook met goede wissels, die punten scoorden, wist WIK deze set overtuigend naar zich toe te trekken met 25-16. Een mooie prestatie waarbij de dames van WIK hebben laten zien dat ze als team er weer staan. Daarom is deze overwinning zeker verdiend. Na dit weekend gaat het vizier op scherp, want zaterdag 15 februari moeten de dames van WIK naar EVV uit Elburg.