Luuk van Nieuwland, judoka van Nippon Judo Achterhoek debuteert op Europees judotournooi in Italië. Foto: PR
Luuk van Nieuwland, judoka van Nippon Judo Achterhoek debuteert op Europees judotournooi in Italië. Foto: PR

Europees Debuut voor Luuk van Nieuwland

HENGELO - Luuk van Nieuwland, judoka bij Nippon Judo Achterhoek, is door de Judo Bond Nederland geselecteerd om namens Nederland deel te nemen aan de European Cup wedstrijden voor cadetten.

Luuk van Nieuwland traint naast de reguliere wedstrijdtrainingen bij Nippon Judo Achterhoek ook bij het Regionale Trainingscentrum in Eindhoven en bij Papendal. De Judo Bond Nederland heeft de judoka's geselecteerd naar aanleiding van onder andere de resultaten op de meetmomenten in het traject -18 jaar.

Afgelopen weekend reisde hij voor zijn Europese debuut samen met coach Ricardo Chirco af naar Follonica (Italië). Zijn eerste wedstrijd trof hij de Italiaan Andreo Oneto, deze partij wist hij met een ippon (vol punt) te winnen.
In de kwartfinale stond hij tegen een sterke Fransman en wist deze partij helaas niet winnend af te sluiten. In de herkansingen won hij binnen een minuut van Dario Tripoli uit Italië. De partij erna stond hij tegen David Dudy uit Tsjechië, na een spannende partij die lange tijd gelijk op ging trok David Dudy de partij naar zich toe. Hiermee behaalde Luuk een hele mooie zevende plaats. Luuk blijft nog in Italië om daar deel te nemen aan de trainingsstage.

Nippon Judo Achterhoek is trots op deze mooie prestatie en wenst Luuk van Nieuwland op zijn volgende European Cup heel veel succes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden