Levin Sesink, Bart Gerritsen, Liv Smits en Luuk Danen hebben zich ingezet voor de door brand bedreigde dieren in Australie. Zij hebben een bedrag van 650 euro opgehaald voor dit goede doel. Foto: Alice Rouwhorst
Levin Sesink, Bart Gerritsen, Liv Smits en Luuk Danen hebben zich ingezet voor de door brand bedreigde dieren in Australie. Zij hebben een bedrag van 650 euro opgehaald voor dit goede doel. Foto: Alice Rouwhorst

Zeer geslaagde flesseninzameling actie

Algemeen

STEENDEREN – De oproep om het goede doel, het helpen van de koala's in Australië, te steunen heeft Liv Smits en Levin Sesink geen windeieren gelegd.

Door Alice Rouwhorst

Twee weken geleden begonnen Liv en Levin met het inzamelen van statiegeldflessen. Hun gestelde doel, 100 euro, konden ze al gauw naar boven bijstellen. De teller schoot daar al gauw over heen richting de 150 euro. Na hun oproep in deze krant ging het nog sneller. Deur na deur verzamelden ze de flessen. Ze merkten dat veel mensen op de hoogte waren van de actie.

Op donderdag 30 januari, tijdens de stakingsdag in het onderwijs, hadden ze post gevat bij de flessenautomaat bij Coop Aalderink. Extra cupcakes, tachtig in totaal en twintig brownies waren gebakken voor de verkoop en de hulptroepen in de vorm van Bart Gerritsen en Luuk Danen werden ingezet. Vanaf 10.00 uur 's ochtends stonden ze klaar en rinkelde de kassa bij de verkoop van het eigengemaakte lekkers. Mensen die hun goede doel wilden steunen leverden hun flessen en flessenbonnen bij ze in of doneerden geld. "Een meneer was zelfs speciaal voor ons naar de winkel gekomen om zijn flessen in te leveren", vertelde Levin enthousiast. De actie liep zo goed, dat ze op vrijdag, de tweede onderwijsstakingsdag, weer bij de supermarkt gingen staan om mensen om een donatie te vragen. Zaterdag 8 februari stopte hun goede doelen actie. Met een eindstand van 650 euro (!) hebben Liv en Levin, samen met Bart en Luuk een behoorlijk steentje bijgedragen aan het verzachten van het leed van de door brand bedreigde dieren in Australië. Ze bedanken alle gulle gevers en Coop Aalderink voor hun medewerking.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant