Jubilarissen van Crescendo Hengelo Ton Knoef (l.) en Johan Romeijnders. Foto: Sybren Knoef
Jubilarissen van Crescendo Hengelo Ton Knoef (l.) en Johan Romeijnders. Foto: Sybren Knoef

Over de muzikale carrières van Ton Knoef en Johan Romeijnders

HENGELO - Op de ledenvergadering van Crescendo werden twee leden gefeliciteerd met hun lange staat van dienst als muzikant bij een muziekvereniging: Ton Knoef 50 jaar en Johan Romeijnders 25 jaar. Beiden zijn actief lid van het orkest en hebben een lange carrière als muzikant achter de rug.

Ton begon al 50 jaar geleden met muziek bij Crescendo en heeft op verschillende instrumenten gespeeld. Het eerste instrument, een Es bas, dat hij mee kreeg als jongetje was echter veel te groot voor hem en werd dus ingeruild, voor een bariton. Ton kreeg les van Dolf Ruisink, Hans Kraxner en Gerrit Wolsink in een groep met andere beginnende en enigszins gevorderde blazers. Nadat werd omgeschakeld naar een andere stemming begon Ton op trombone. Toentertijd werd gekozen voor een ventieltrombone omdat men twijfelde aan de zuiverheid van een schuiftrombone. Na een tijdje ergens anders gewoond te hebben kwam Ton in 1988 terug bij Crescendo, eerst als bassist en na vijf jaar als trombonist, met een eigen schuiftrombone. Behalve in Crescendo speelt hij bij Symphonic Friends en in de Bigband Berkelland.

Johan Romeijnders begon ruim 27 jaar geleden met muziek maken. In Vorden speelde hij trompet bij Concordia maar stapte na enige tijd over op hoorn. Hij werd als jonge jongen Nederlands kampioen op het topconcours in Arnhem. Ook hij had les van Hans Kraxner, die nu nog in het orkest op euphonium speelt. Johan kreeg een corhoorn, dat is er een die precies andersom wordt bespeeld als een waldhoorn. In 2002 nam Johan les op trombone, maar in zijn toenmalige woonplaats waren er al zeven trombones in het orkest zodat Johan besloot terug te gaan naar de hoorn en een eigen instrument kocht. Via invallende blazers kwam hij in 2013 bij Crescendo Hengelo en werd in 2014 lid. Vorig jaar kwam ook zijn vader bij Crescendo spelen.

Beide jubilarissen kregen en oorkonde en een speld als blijk van waardering voor hun lange staat van dienst. Ondertussen is Crescendo al weer druk met de voorbereiding van het volgende evenement: het Bevrijdingsbal op 25 april op het kerkplein in Hengelo Gld. Het wordt een feest met muziek en dans in de stijl van de jaren '50. Noteer de datum.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden