'Hoe de wijnstok mij een mooie les leerde'

Herman Haan. Eigen foto
Herman Haan. Eigen foto

Lezing over wijn, geloof en de Bijbel

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op 13 februari in het Willibrordushuus een lezing met Herman Haan, theoloog en programmamaker bij de EO. Aanvang 20.00 tot 22.00 uur.

"Al vanaf mijn tiende was ik bezeten van wijn. Mijn ouders hadden naast ons café ook een slijterij en daar werden kanalen vol jenever en sloten bier verkocht. Maar ook heel zelden een flesje wijn. Eerst raakte ik verliefd op de mooie etiketten. Rond mijn twaalfde probeerde ik zelf wijn te maken en een kniesoor die valt over het feit dat alle flessen met een knal ontploften. Maar het wijnvirus had mij gegrepen en ik ging allerlei cursussen en wijnopleidingen doen. Een wijnrijke toekomst lag in het verschiet maar ik raakte verslaafd aan andere middelen en verdween voor een poos van de radar. Maar soms komt alles goed in het leven en ik beleefde een positief turbulente periode als predikant, directeur van een school en nu al 22 jaar tv-maker bij de EO. En toen kwamen we te wonen op een boerderij in Toldijk en ineens stak ook het wijnvirus weer de kop op. Ik begon met een paar wijnstokken, maar binnen de kortste keren werden dat er ongeveer 500 en verkocht ik elk jaar een paar honderd flessen wijn. Maar voor mij was het meer dan wijn maken. Het was een droom in vervulling doen gaan en lessen leren die alles te maken hebben met snoeien en bemesten en hard moeten werken en ga zo maar door. Ook ontdekte ik dat de bijbel deze lessen omzet in levenslessen! Over al deze dingen wil ik graag vertellen en wie weet gaan we ook nog wat lekkers proeven!"

Toegang: vrije gift. Meer informatie bij mevrouw Frida Meints via f.meints@gmail.com of bel 06-51007904, mevrouw Ans Schabink-Demmer, ansdemmer@gmail.com of bel 06-13240336.

Meer berichten