In zijn nieuwe op maat gemaakte rolstoel, hoopt Roy Kusters de paralympische spelen in Parijs in 2024 te behalen. Patrick Leferink van Kermex Event Catering draagt door middel van shirtsponsoring bij aan de verwezenlijking van deze droom. Foto: Alice Rouwhorst
In zijn nieuwe op maat gemaakte rolstoel, hoopt Roy Kusters de paralympische spelen in Parijs in 2024 te behalen. Patrick Leferink van Kermex Event Catering draagt door middel van shirtsponsoring bij aan de verwezenlijking van deze droom. Foto: Alice Rouwhorst

Roy bouwt verder aan olympische droom

Algemeen

BAAK – Sinds half januari is Roy Kusters de trotse eigenaar van een tennisrolstoel helemaal op maat gemaakt. Hiermee is het realiseren van zijn Olympische droom een stap dichterbij gekomen.

Door Alice Rouwhorst

"Hij bevalt reuze goed, alsof ik er al jaren in speel!", zegt Roy enthousiast over zijn spiksplinternieuwe rolstoel. "Licht, wendbaar, snel… Ik ben er héél erg blij mee! Ik zit er ook veel vaster in, heb een betere steun in mijn rug. Echt top." In de kamer staat een zwarte tennisrolstoel met in het oog springende wielen. Ze hebben namelijk zeer opvallende kleurrijke spaken. Paars en roze. Niet een kleur die je bij een man verwacht. "Nee, klopt", verklaart Roy. "Mijn dochters mochten de kleuren uitzoeken, vandaar…"

Op weg naar de top
Roy, die onder andere door ernstige artrose in zijn knieën, aangewezen is op een rolstoel bij de uitoefening van de tennissport, heeft zich het behalen van de paralympische spelen in 2024 in Parijs ten doel gesteld. Op dit moment staat hij twaalfde op de Nederlandse rolstoeltennis ranglijst. De nieuwe rolstoel is een zeer belangrijke stap voorwaarts om zijn doel te bereiken.
Daarnaast is hij op zoek naar sponsoren voor de bekostiging van materiaal, (meer) trainingslessen, deelname aan toernooien en overnachtingskosten. Patrick Leferink van Kermex Event Catering sponsorde hem onlangs met meerdere trainingsjacks. "Ik ken Roy al heel lang en wil hem graag helpen om zijn Olympische droom te verwezenlijken. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Roy mij benaderde of ik hem wilde sponsoren. Ik heb bewondering voor hem op de manier hoe hij het doet", zegt Patrick. Naast Kermex Event Catering als hoofdsponsor op het shirt, zijn de logo's van Montferland Koeriersdiensten, De vrienden van beton, Bar Moscow en André Raterink Bestratingen te lezen op de mouwen.

In het weekend van 6 tot en met 8 maart doet Roy in Meppel mee aan het 23ste Noordelijk Open Rolstoeltennis toernooi. Hij komt uit in de second draw in alle drie categorieën: enkel, dubbel en mix. Hij hoopt hier goede resultaten te bereiken, zodat hij verder stijgt op de ranglijst. Na nog wat meer toernooi ervaring in deze klasse wil hij daarna spelen in de main draw. Zo probeert hij stapje voor stapje de top te behalen, zodat hij in 2024 in Parijs voor Nederland kan uitkomen bij het rolstoeltennis.


www.roykusters.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden