Wynand Blom, Elbert Kornegoor en Henk Wissink bleven de hele tocht bij elkaar. Foto: PR
Wynand Blom, Elbert Kornegoor en Henk Wissink bleven de hele tocht bij elkaar. Foto: PR

Goed weer op de Weissensee voor alternatieve elfstedentocht

Algemeen

HENGELO/WEISSENSEE - Dinsdag 21 januari schaatsten Wynand Blom, Elbert Kornegoor, Henk Wissink, Remco Wisselink en Pieter Roozendaal op de Weissensee.

Maandagochtend gingen ze naar het kleine meer. Het ijs had daar een dikte van 35 centimeter, zwart en weinig scheuren. Het waren uitstekende weersomstandigheden. Ze noemden het daar Kaiserwetter de hele week cijfer 10.

Dinsdagochtend was de start om 7.00 uur bij een temperatuur van -12 en windstil. Ze startten voor de 200 kilometer in het donker en moesten de lamp op de helm. Pieter ging voor de Prestatietocht over 100 kilometer, start 9.00 uur. Wynand, Elbert en Henk bleven de hele tocht bij elkaar om elkaar te steunen als er een het even moeilijk had. Ze zochten als het kon groepen op omdat het makkelijker schaatst. Na 9.00 uur kwam de zon over de bergen heen, het werd een prachtige dag en de temperatuur bleef onder het vriespunt. Zo maakten ze de dag vol. Remco kwam als eerste binnen. Wynand, Elbert en Henk kwamen in een tijd van 9.54 uur hand in hand over de finish en waren blij dat ze het hadden volbracht. Na inlevering van de transponder kregen ze het kruisje.

Woensdag en donderdag gingen ze naar het ijs om de spieren weer soepel te maken. Ze konden zelfs op het grote meer, waar een baan was geveegd tot helemaal naar het einde van het meer. Dat wordt de Dolomietenblik genoemd en is 9 kilometer lang met zwart ijs. Ze voelden zich zo goed dat ze besloten om vrijdag weer te starten.

Remco schaatste de 200 kilometer weer uit. Wynand, Elbert en Henk gingen voor de Prestatietocht over 100 kilometer. Ze kwamen weer gezamenlijk over de finish in 4.33 uur. Ze gingen daarna naar de tent voor een lekker potje bier, dat hadden ze wel verdiend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant