De jongens behaalden in de rayonwedstrijd in Barchem vele medailles. Foto: PR

Achillesturners Quintin, Ties en Ruben behalen eerste plaats

Algemeen

HENGELO - Gymnastiekvereniging Achilles uit Hengelo heeft mooie podiumplekken behaald. Quintin Uytenboogaart en Ruben Engbers behaalden zelfs een eerste plaats.

Zo eindigden in de vrije oefenstof van de heren 4e divisie in Enschede Rens Kafoe op de tiende plaats en Jean-Gardy Lootsma zesde.
De jongens van de vaste oefenstof turnden in Doetinchem waar 300 andere turners aan meededen. Swen Lokamp eindigde tiende, Sil Wisselink en Jorrit Kornegoor behaalden beide de zesde plek, Quintin Uytenboogaart behaalde de derde plek en Ruben Engbert werd zelfs eerste. Een goed begin voor de jonge turners.
De dames 5e divisie turnden de eerste wedstrijd in Winterswijk. Pupil 1 D2: Jolijn Sesink werd zesde, Maud Geurkink negende en Emma Niesink behaalde de 22ste plaats. Instap meisjes: Op de 21ste plaats stond Dian Loskamp, Lieke Brummelman was zeventiende en Saar van de Kolk derde. Op naar de tweede wedstrijd zondag 16 februari te Didam.
Ook de Rayonwedstrijd in Barchem bracht mooie uitslagen, vooral voor jongens die voor het eerst aan wedstrijden meededen. In de leeftijdcategorie Benjamin, instap en pupil 1-2/jeugd kregen de volgende jongens een medaille: Jorrit Kornegoor en Rik Abbink eindigden derde, Bram Maljers, Luuk Schuerink en Swen Loskamp werden tweede en Quintin Uytenboogaart, Ties Schotman en Ruben Engbers behaalden een eerste plaats.

De dameswedstrijd 6e divisie in Harfsen was spannend. Noor Wiegerink eindigde achtste, Kaya Veenhuis zesde en Anouk Haaring derde. In de eerste wedstrijd voor pupillen eindigden Iza Gotink en Eline Veenhuis netjes met een achtste en vijfde plaats. De tweede wedstrijd is in Doetinchem op zaterdag 14 maart.