Maud Schiphorst gaat met haar paard Armani naar de Nederlandse kampioenschappen dressuur. Foto: PR
Maud Schiphorst gaat met haar paard Armani naar de Nederlandse kampioenschappen dressuur. Foto: PR

Maud Schiphorst van De Zevensteen naar Nederlands kampioenschap

Algemeen

STEENDEREN - De afgelopen weken zijn in verschillende klassen en disciplines dressuur- en springwedstrijden gereden. De deelnemende amazones en ruiter van PSV De Zevensteen hebben dat geheel niet onverdienstelijk gedaan. Integendeel, de vereniging leverde bij de selectiewedstrijden drie kringkampioenen af in de kring 'de Oude IJssel' en na het rijden van de Gelderse Kampioenschappen een amazone voor het Nederlands Kampioenschap.

Bij de dressuur pony's werd Roosmarijn Santman met haar pony Maud in de klasse B kringkampioen. Marleen Heijting reed op Hattrick Today Wonder in klasse L2 in deze discipline en in klasse B bij het springen pony's. Voor beide disciplines plaatste ze zich voor het Gelders kampioenschap! Thimo Arts sprong met Ksenlya in de B klasse en plaatste zich eveneens voor het Gelders Kampioenschap.

Bij de dressuur paarden werden Natasja Schiphorst-Holders en Maud Schiphorst, moeder en dochter, beiden kringkampioen. Natasja reed op Haibibi in de klasse M1 en Maud op Armani in de klasse L1. De vijftienjarige Maud reed op de Gelderse Kampioenschappen in Hulshorst een fantastische proef en plaatste zich voor het Nederlandse Kampioenschap! Het NK vindt plaats in het weekend van 6 en 7 maart in Ermelo. Een hele knappe prestatie waar de vereniging trots op is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant