Frank Arendsen en Rob van der Wal voor het pand van De Pedaleur. Foto: PR
Frank Arendsen en Rob van der Wal voor het pand van De Pedaleur. Foto: PR (Foto: )

Volvo-dealer Harrie Arendsen koopt meerderheidsbelang in Wielerhuis de Pedaleur

DOETINCHEM - Het wordt een mooie samenwerking tussen Rob van der Wal - sinds 1989 eigenaar van Wielerhuis de Pedaleur in Doetinchem - en Frank Arendsen, directeur van Volvo-dealer Harrie Arendsen. Beide bedrijven zijn grote bekenden in de Achterhoek en Twente. Arendsen kocht onlangs een meerderheidsbelang in het gerenommeerde fietsenbedrijf. Met deze samenwerking wordt in de komende drie jaar toegewerkt naar volledige overname. Een synergetische win-win situatie waarmee Arendsen zijn dienstverlening en het assortiment als mobiliteitspartner voor zijn klanten uitbreidt en de Pedaleur haar doelgroep zal vergroten met de toevoeging van lease-opties. Daarnaast kunnen beide partijen profiteren van elkaars kennis, kunde en faciliteiten. Wielerhuis de Pedaleur zal in het vervolg verdergaan onder de naam Pedaleur Bikes - by Harrie Arendsen. Van der Wal behoudt de komende jaren zijn dagelijkse operationele rol, waar Arendsen als directeur/groot aandeelhouder een meer strategische en faciliterende rol zal innemen.

Rob van der Wal en Frank Arendsen zijn geen onbekenden van elkaar. Beiden delen de passie voor de racefiets, mountainbike en bijbehorende lifestyle. Arendsen kocht in '93 zijn eerste mountainbike bij de Pedaleur in het voormalige pand aan de Auroraweg in Dichteren, van der Wal schafte in 2006 zijn eerste Volvo aan bij Harrie Arendsen in Doetinchem. Met wederzijds respect voor elkaars bedrijf en vele raakvlakken op gebied van ondernemen, zijn zij al jaren waardevolle sparringpartners.
Frank Arendsen licht toe: "Ik ben heel trots op het feit dat Rob dit zakelijke avontuur met ons aangaat en verheug me op onze samenwerking de komende jaren. Als ondernemers hebben wij veel gemeen; onze bedrijven zijn gericht op een premium klantervaring en we hebben allebei een mensgerichte manier van ondernemen en leidinggeven. Door deze samenwerking kunnen wij onze klanten straks een breder portfolio aanbieden en hen nog meer ontzorgen op het gebied van mobiliteit. Beide bedrijven kunnen daarnaast ook veel van elkaar leren. Wij over deze nieuwe business en Rob op zijn beurt op het gebied van elektrificatie en lease-opties. De komende drie jaar profiteren wij nog maximaal van de kennis en kunde die Rob heeft over de wielerbranche en ontwikkeling van e-bikes. Ik wil samenwerken met iemand die ik vertrouw en met Rob heb ik hier alle vertrouwen in. Daarbij wordt de Pedaleur straks ontzorgd door onze staffuncties, zoals HR, Business Controlling en Marketing."
Rob van der Wal: "Ik had al een tijd de wens om rond mijn 55ste een stapje terug te doen op zakelijk vlak, ik ben inmiddels bijna 55. Hoe mooi is het dan wanneer er een partij als Arendsen voorbij komt waarvan de ambities perfect passen in onze eigen strategie? Ik wilde nog wel mee-ondernemen, maar het lag er voor mij wel aan onder welke vlag dat zou gebeuren. Er hebben zich de afgelopen tijd meerdere partijen gemeld, maar met Frank heb ik de beste klik. Wij vertrouwen elkaar. Ik vind het een eer dat ik de komende drie jaar onder de vlag mag werken van een organisatie waar ik naar op kijk. Deze samenwerking heeft alles in zich om een succes te worden en dat al onze mensen goed terecht komen is fantastisch. Ik krijg hier heel veel energie van en dit is voor mij de gedroomde manier om langzaam naar mijn exit toe te werken."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden