DOG Baak turnsters Elise behaalde een derde en Kim een tweede prijs. Foto: PR
DOG Baak turnsters Elise behaalde een derde en Kim een tweede prijs. Foto: PR

Podiumplaatsen voor turnsters DOG Baak

BAAK - Januari 2020 begon heel goed voor de turnsters van dans – en gymvereniging DOG Baak. Op 11 januari kwamen de turnsters van de vijfde divisie in actie in Winterswijk en afgelopen weekend was het de beurt aan de zesde divisie turnsters van de Turnplus Groep. Dit alles met uitstekend resultaat: maar liefst vijf medailles gingen mee naar Baak, waaronder twee gouden voor Mila en Nova.

Op zaterdag 11 januari startten de jongste meiden van de selectiegroep in Winterswijk hun eerste voorronde vijfde divisie. Het was best spannend, maar vooral heel gezellig en leerzaam. Er werd netjes geturnd. Minke en Jitske wisten met de handstand op de balk te blijven staan. Suus werd zeventiende, Lise vijftiende, Maudi achtste en Jitske zesde. Minke greep net naast een podiumplaats en werd vierde.
Op de andere baan kwamen de jeugdturnsters in actie; ze deden voor het eerst hun vloeroefening op muziek. Dit verliep prima. Helaas wat kleine foutjes voor Diede en Marit waardoor zij genoegen moesten nemen met een 20ste en 24ste plaats. Bente wist knap vijfde te worden.
In de tweede ronde kwamen de pupillen in actie. Helaas was Jildou geblesseerd en was Elize alleen in haar categorie. Ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes werd zij zevende. De pupillen op de andere baan startten op balk. Kim bleef op de balk met haar radslag. Emme turnde een strakke balkoefening en behaalde op dit onderdeel de tweede score van haar categorie. Dewi werd elfde, Emme achtste, Isis zesde, Elise derde en Kim tweede.
De derde ronde was de beurt aan de junioren. Lisa had niet helemaal haar dag op balk en vloer. Ze herstelde zich echter keurig op sprong en brug en eindigde toch nog als 19de. Mila zat goed in haar wedstrijd en wist zelfs een gouden medaille te bemachtigen.
Ilse en Zoë mochten als eerstejaars seniorturnsters als laatste aan de slag. Ondanks een vals brandalarm turnden zij stabiel. Zoë werd 27ste en Ilse behaalde een 8ste plaats.

Turnplus Groep op het podium
Zaterdag 18 januari mochten de meisjes van de turnplus groep in actie komen. Lisa, Lot en Nova turnden erg strak in Harfsen tijdens de eerste voorronde van de zesde divisie. Nova wist zelfs de gouden medaille te behalen. Lot werd vierde en Lisa vijfde. In de tweede ronde kwamen Signe en Rozemarijn in actie. Ook voor hen prima resultaten. Signe mocht zelfs op het podium plaats nemen en het zilver in ontvangst nemen.

Een goede start van 2020 voor DOG Baak. Iedereen weet weer waar nog extra op getraind kan worden. Op 1 februari zullen de turnsters van de vierde divisie in actie komen in Didam.

Meer berichten