Heren senioren 1 in de nieuwe tenues van hun sponsor Sesink. Foto: PR

Winst voor Quintus handbalteams

Algemeen

HENGELO – Zondag 19 januari stonden een aantal uit- en thuiswedstrijden op het programma voor Handbalvereniging SV Quintus. De teams behaalden dit keer de winstpunten.

De Heren A moesten zondag 19 januari in Duiven tegen Duiven, een geduchte tegenstander. De jongens doen uit de startblokken en hadden al snel een marge van vijf punten. Dit werd met de rust vergroot naar 9-17. De tweede helft ging het tempo wat omlaag en hadden de Hengeloërs wat pech in de afronding. Duiven kwam nog wat dichter bij maar spannend werd het niet meer. Een 21-25 overwinning.

Zondagochtend speelde Quintus E1 in de Kamp tegen HCW E2 uit Winterswijk. Een spannende wedstrijd, die vrij gelijk op ging. Bij rust leidde Quintus met 6-4. In de tweede helft kwam het nog even gelijk te staan, maar uiteindelijk maakte Quintus het af en won met 11-8. Goed gespeeld door de jongens en meiden.

Zondag traden Dames 1 weer aan, ditmaal tegen Artemis. Van te voren werd al verwacht dat het een heftige pot zou worden, maar dit viel reuze mee. De dames speelden mooi. De verdediging zat potdicht en met een dijk van een keeper er achter, maakte Quintus het moeilijk voor Artemis om te scoren. In de aanval had Quintus goede aanvallen met niet altijd even goede afsluiting. Deze wedstrijd hebben de dames als team gewonnen. Eindstand 13-12.
Zondagmiddag speelden de heren 1 van Quintus een thuiswedstrijd tegen UGHV HS2. In Ulft werd er nog met 10-35 gewonnen, dus het vertrouwen was van tevoren hoog. Na een enthousiast begin van de bezoekers nam Quintus al snel het heft in handen. Bij rust stond het 20-8. In de tweede helft bouwde de Hengeloërs de voorsprong nog iets uit en werd een aantrekkelijk duel afgesloten bij een 31-18 stand.
Quintus Heren 1 speelde in de nieuwe tenues, met dank aan hun sponsor Jeroen Sesink van Sesink Schildersbedrijf uit Hengelo Gld. een goede wedstrijd in de top van de eerste klasse.