Die Slingetaler treden op in de Hengelose Remigiuskerk. Foto: Geert Leemkuil
Die Slingetaler treden op in de Hengelose Remigiuskerk. Foto: Geert Leemkuil

Feestelijke Alpenmuziek in de Hengelose Remigiuskerk

HENGELO - Die Slingetaler is een Winterswijkse muziekgroep, die klinkt als een vakantie in de bergen. Onder het motto: Musik & Gute Laune brengen ze overal plezier. Op vrijdag 31 januari zijn ze in de Hengelose Remigiuskerk. Aanvang 20.00 uur.

De Alpenländische Volksmusik is vooral in Duitsland en Oostenrijk populair. Ook Nederlanders kunnen de gezellige liedjes waarderen. Die Slingetaler (genoemd naar de Slingebeek) timmert flink aan de weg en trekt vooral in de grensregio volle zalen.
De band (zes mannelijke muzikanten en twee zangeressen) brengt in diezelfde vrolijke Alpenstijl ook liedjes in het Nederlands, Engels en Achterhoeks. Natuurlijk treden ze op in Lederhosen en Dirndljurken.

Onvervalste Alpensfeer
Willy Sikkink van Die Slingetaler: "De Alpensfeer staat bij ons voorop. Ook bekende popsongs krijgen bij ons een dat authentieke Tiroler sausje. Elk optreden is een gevarieerde muzikale reis."
Sikkink beschouwt het als een groot compliment dat de band ook in de Alpenregio gewaardeerd wordt. "De Alpenmuziek is veel rijker dan veel mensen denken. Wij nemen die muziek serieus. Vooral onze meerstemmige zang doet het overal goed. Het gebeurt nooit dat wij een zaal níet meekrijgen. Muziek en goede sfeer: dat is waar wij goed in zijn!"
Entree 10 euro.


www.vriendenhengeloseremigiuskerk.nl

Meer berichten