Deel van het orkest met jonge blokfluitspelers. Foto: E. Jolink
Deel van het orkest met jonge blokfluitspelers. Foto: E. Jolink

Fluitend het nieuwe jaar in

HENGELO – Begin januari gaf Crescendo uit Hengelo een nieuwjaarsconcert in De Heeren van Wolfersveen. Bij die gelegenheid mochten de jongste spelers op blokfluit hun eerste optreden beleven. Onder begeleiding van leraar Sybren speelden de kleintjes mee in La Grande Finale van Ivo Kouwenhoven.

Verder bracht de harmonie nummers passend bij een nieuwjaarsconcert ten gehore: André Rieu, Strauss & Co en de Radetzkymars mochten niet ontbreken.
Voorafgaand aan het concert was er een wandeling georganiseerd, 'door het hart van Wolfersveen' die ongeveer een uur duurde. Daarna stond de wafelkraam van Crescendo klaar bij De Heeren van Wolfersveen en werd er glühwein geschonken om de deelnemers weer op temperatuur te brengen.
Het was een mooi en sfeervol concert, waarna nog velen bleven hangen voor een drankje en ook een aantal mensen gebruik maakten van het aanbod om voor een speciaal Crescendo menu aan tafel te gaan in het restaurant.
Ondertussen is Crescendo alweer bezig het volgende evenement voor te bereiden: op 25 april vindt het Bevrijdingsbal plaats op het kerkplein te Hengelo, met muziek uit de jaren '40 en '50, gebracht door de harmonie en de Bigband Melody & Rythm uit Doetinchem. Noteert dat vast in de agenda. Het wordt een sfeervol dansfeest om de 75 jaar vrijheid gezamenlijk te vieren.

Meer berichten