Finalisten onderling toernooi Biljart Vereniging De Seven Steenen, met Jos van Leussen (l.) en winnaar Angelo Stapelbroek. Foto: Liesbeth Spaansen
Finalisten onderling toernooi Biljart Vereniging De Seven Steenen, met Jos van Leussen (l.) en winnaar Angelo Stapelbroek. Foto: Liesbeth Spaansen

Onderling biljarttoernooi gewonnen door Angelo Stapelbroek

STEENDEREN - Tijdens de feestdagenstop van de competitie heeft Biljart Vereniging De Seven Steenen weer haar jaarlijkse terugkerende onderlinge toernooi gespeeld. Op zaterdagmiddag 18 januari werd de finale gespeeld tussen Jos van Leussen en Angelo Stapelbroek, waar laatstgenoemde nipt de winst behaalde.

Het toernooi, dat dit jaar in Libre - tien van band - tien van rood en naar het gemiddelde van de speler een aantal driebanden gespeeld moest worden, was prima in elkaar gezet door Jos Sesink en Jos van Leussen.
Verdeeld in drie poules moesten de deelnemers in voorrondes strijden om vier plaatsten om die door te laten gaan naar de halve finale en finale ronde. Na mooie goede voorrondes, met sommige partijen van een zeer hoog niveau, waren de vier finalisten bekend.

Op zaterdagmiddag 18 januari mochten de vier heren, Fonny Beuseker, Angelo Stapelbroek, Jos van Leussen en Donald Kraag in de halve finale uitmaken wie in de grote finale zou mogen uitkomen. Deze halve finales waren zeer spannend en goed met de uitslag dat Jos en Angelo mochten strijden voor de hoogste club-eer.

Onder grote belangstelling, de nodige spanning en heerlijke drankjes en hapjes geserveerd door Zhao, Liya en Karin moesten de twee heren uitmaken wie zich als winnaar van dit toernooi mocht laten kronen en zodoende voor een jaar zich de beste biljarter van de vereniging mag noemen. De spanning was om te snijden wat ook in uitdrukking kwam in de duur van de partij, maar het was uiteindelijk Angelo Stapelbroek die met de eer ging strijken.

Uit handen van de organisatie Jos en Jos mochten Angelo en Jos hun prijzen in ontvangst nemen. Tevens had uitbater Zhau een leuke geste van het huis door de organisatie een zeer goed gevuld pakket aan te bieden.

Namens de vereniging werd door de voorzitter Herman Steentjes de organisatie bedankt voor een goed en leuk opgezet toernooi en sprak hij de hoop uit dat het toernooi volgende jaar weer zal worden georganiseerd. De vereniging stelt de gastvrijheid van de familie Zhu en hun medewerkers zeer op prijs.

Tussendoor dit toernooi heeft op oudejaarsdag het traditionele potbiljarten plaatsgevonden, de deelname cq opkomst was ook dit jaar weer goed te noemen en de prachtige prijzen waren beschikbaar gesteld door de uitbater van De Seven Steenen de familie Zhu.

Alles bij elkaar weer twee zeer geslaagde evenementen waarvoor Zhao en Liya en hun medewerkers hartelijk dank ontvangen. Uiteraard zijn nieuwe leden welkom.

Meer berichten