Pluktuintjes in Steenderen geven verse bloemen op de vaas. Foto: Liesbeth Spaansen
Pluktuintjes in Steenderen geven verse bloemen op de vaas. Foto: Liesbeth Spaansen

Verse bloemen op de vaas uit eigen straat

STEENDEREN – Het Dorpslab, met de bakfiets, riep afgelopen zomer op om suggesties in te brengen voor het verbeteren van de leefomgeving. Een van deze ideeën gaat nu vorm krijgen: pluktuintjes in verschillende straten van Steenderen.

Stel je voor dat bij jou in de straat een perkje is, waar je met je buren het jaar door mooie bloemen kunt plukken. Of pluktuintjes waar in de loop van de zomer aardbeien of frambozen kunnen worden geplukt.
De tuintjes kunnen in verschillende straten worden opgestart. Er zijn fondsen om dit soort projecten (financieel) te ondersteunen, maar het plan moet zelf worden uitgevoerd.

Oproep
Wie vindt dit een leuk project om samen verder op te zetten? Er wordt gezocht naar mensen die het willen helpen organiseren, en natuurlijk ook vrijwilligers met groene vingers die het leuk vinden om de opstart van de tuintjes te begeleiden. En.. in een volgende fase: buren (van jong tot oud) die samen een tuintje willen beginnen.
Het pluktuintjesproject heeft al een verbinding met de nieuwe opzet van de Kei in Steenderen. Daar wordt een kweekkas geplaatst. Het is de bedoeling dat er ook groentetuintjes komen, eventueel met hulp van leerlingen van de Pannevogel. Martje Eggens-Postma zal van hieruit waar mogelijk haar kennis en kunde delen.

Wil je meer weten over het project, of je aanmelden, neem dan contact op met Irina Bosman, 06-20545544. De eerste informatiebijeenkomst wordt in overleg ingepland.

Meer berichten