Verhalen maken komt bij Josée Gruwel voort uit een innerlijke drive

Josée Gruwel. Eigen foto
Josée Gruwel. Eigen foto

Wie kennen je beter dan je vrienden. Dus heb ik hen gevraagd mij te typeren.

De eerste vriend noemde: "Echte Achterhoeker, geboren in Breedenbroek, en via Hengelo Gld. en Doetinchem nu ook met veel plezier wonend in Gaanderen."

De tweede vriend vertelde: "Houdt van mensen, is geïnteresseerd in hun verhalen, dus leest graag biografieën, is een fan van programma's als de Tv Show, De Stoel of – vroeger – Jambers en schreef talrijke portretten van personen voor regionale kranten."

De derde vriend: "Verhalen maken komt bij haar voort uit een innerlijke drive, waarbij qua onderwerp de voorkeur uitgaat naar kunst, cultuur en onderwijs."

"Vergeet haar kinderboekjes niet", mijmerde de vierde vriend. "'Het Gouden doosje' en 'Een vriend voor heks Metsa' onder andere, voor lezertjes vanaf eind groep drie. En 25 informatieboekjes voor zevende- en achtstegroepers en brugklassers, waaronder toppers als 'Zo word je boswachter', 'Zo word je commando', 'Zo word je profvoetballer' en 'Zo word je bodyguard'. In de bieb zijn al haar boekjes te leen."

De vijfde vriend hield het bij woorden: Connie Palmen, Adriaan van Dis, M. Vasalis, Anna Enquist, A.L. Snijders. "En natuurlijk Nescio en Annie M.G. Schmidt."

Ik hou het op een goed gesprek, te korte wandelingen, het Griekse eiland Thassos en klassieke muziek (Erik Satie), aldus de zesde vriend. "O ja, en zuurkoolschotel."

De zevende vriend ben ikzelf. Ik voeg nog een woord toe: geluk. Dat gevoel wens ik alle collega's en lezers van Achterhoek Nieuws in 2020 graag toe.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden