DVO DS1 vergeet zichzelf te belonen

Algemeen

DVO DS1 vergeet zichzelf
te belonen

HENGELO - De dames van DVO DS1 zijn het jaar 2020 slecht begonnen met een 0-4 nederlaag tegen Krekkers DS2. Een geflatteerde uitslag omdat er in alle sets winstkansen waren, maar de tegenstander in de slotfase steeds net iets slimmer speelde.

In het nieuwe jaar stond voor DVO eerst twee thuiswedstrijden tegen de nummers 3 en 4 op het programma, zodat er als nummer 5 op de ranglijst een mooie sprong naar de derde positie mogelijk was. DVO leek zich daar ook volop van bewust en begon lekker aan de wedstrijd. Een voorsprong van drie punten kon goed worden vastgehouden en liep bij 21-15 zelfs op naar zes punten. Daarna sloop de onzekerheid in de ploeg en na 23-20 kwamen de dames uit Mariaparochie terug, mede omdat bij DVO twee ballen in het net belandden. Bij 23-24 kwam de Krekkers voor het eerst op voorsprong. DVO vocht nog terug, maar moest met 25-27 direct de eerste klap verwerken.

Ook in de tweede set namen de Hengelose meiden het voortouw en pakten steeds een kleine voorsprong. Ditmaal lukte het niet om deze te vergroten en na 17-17 wist het stabiele Krekkers-team plotseling een gat van vier punten te slaan door hun speelster met de sterkste opslag. Dat kwam het team van Frans Jordens niet meer te boven en met 21-25 ging ook deze set verloren.

De derde set verliep mega spannend en duurde erg lang, terwijl de teams van het stratenvolleybaltoernooi al klaar stonden. Het ging gelijk op met elke keer weer een andere ploeg die op voorsprong stond. Helaas speelde de matige scheidsrechter een beslissende rol doordat hij een aantal malen ten onrechte in het nadeel van DVO floot. Desondanks knokte DVO weer terug en stond een paar keer op setpoint, maar verzilverde deze niet. Toen de bal op twee beslissende momenten weer in het net werd geslagen moest DVO alsnog met 28-30 het hoofd buigen en was de kans verloren om het nog weer spannend te maken.
Met de 0-3 achterstand in het achterhoofd was het lastig om nog weer op te laden om te proberen toch een punt te veroveren. Daarvoor kon te weinig druk worden gezet op de Tukkers, mede door het te grote aantal serve-fouten. Na de 15-21 leek het al verloren maar nadat Nina Hermans met een goede serve-serie de stand weer op 21-21 bracht was de spanning even terug. Helaas kon het daarna weer niet worden afgemaakt en ging ook deze set met 23-25 verloren.
Het verlies van 0-4 was een flinke domper, want hierdoor zijn de topploegen te ver weg om nog een rol te spelen en zakte DVO naar de zesde plek. Het seizoen is pas halverwege, maar DVO kan de rest lekker vrijuit spelen zonder promotie- of degradatiezorgen.

Zaterdag 18 januari speelt DVO opnieuw thuis. Om 17.45 uur is RIVO Rijssen DS2 de tegenstander. Uit werd van deze ploeg gewonnen zodat er misschien mogelijkheden zijn om punten te behalen.