Riek Linde krijgt het draaginsigne in zilver van de Protestantse Kerk opgespeld door kerkrentmeester Luc van Asselt. Foto: PR
Riek Linde krijgt het draaginsigne in zilver van de Protestantse Kerk opgespeld door kerkrentmeester Luc van Asselt. Foto: PR

Zilveren draaginsigne voor Riek Linde

STEENDEREN - Riek Linde uit Steenderen heeft op zondag 5 januari afscheid genomen als voorzitter van de kerkenraad van de plaatselijke Protestantse gemeente. Hij was gedurende ruim 25 jaar ouderling in drie lokale gemeenten van ons land. Ter gelegenheid van zijn afscheid kreeg hij daarom het draaginsigne in zilver toegekend van de Protestantse Kerk Nederland.

Na de kerkdienst in de Steenderense Remigiuskerk werd Riek Linde toegesproken door vice-voorzitter van de kerkenraad, Ineke Klein Lenderink. Zij gaf aan dat Riek Linde niet alleen gedurende twaalf jaar kerkelijk ambtsdrager is geweest in Steenderen. Daarnaast vervulde hij namelijk al vanaf 1974 het ambt van ouderling in de gereformeerde kerken van Sleeuwijk en Vorden. "Een goede reden voor de kerkenraad om een insigne aan te vragen bij de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de landelijke PKN." Vervolgens werd bij Riek Linde officieel het draaginsigne in zilver van de Protestantse Kerk opgespeld door kerkrentmeester Luc van Asselt.

"Ik kijk terug op een goede en leerzame tijd", zo liet Riek Linde zelf weten bij zijn afscheid. "Wat een verrijking in mijn leven om deze taak te mogen doen. Om over allerlei punten te lezen, te bestuderen en deze uit te voeren. Vooral datgene wat je niet vaak in je dagelijkse werk tegenkomt. Samen gesprekken voeren en beslissingen nemen in goede harmonie met elkaar, om het goede te doen voor de kerkelijke gemeente waar je deel van uitmaakt. Ik kan met een goed gevoel afscheid nemen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden