Gehuldigde sportkampioenen van de gemeente Bronckhorst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Gehuldigde sportkampioenen van de gemeente Bronckhorst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Blijk van waardering voor Bronckhorster sportkampioenen van 2019

Algemeen

BRONCKHORST/HENGELO – Na de oproep om personen of clubs die in 2019 kampioen werden of op sportief gebied uitblonken aan te melden, stonden er tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari in het gemeentehuis 38 sporters op het podium. Wethouder Evert Blaauw gaf de nationale, Europese en Olympische kampioenen, tweede of derde prijswinnaars een blijk van waardering.

Speaker Frans Miggelbrink riep de sporters en teams om beurten naar voren voor een kort interview, waarbij aangetekend moet worden dat helaas niet alle uitblinkers op sportgebied aanwezig konden zijn.

Richard Vliem en Ard Reinders werden eerste bij het Europees kampioenschap touwtrekken voor landenteams in de 640 kilogram klasse. Richard Vliem behaalde daarnaast bij het Nederlands kampioenschap indoor jeugd een tweede plaats en voor het NK indoor voor outdoor-verenigingen een derde plaats.
Gerrit Uilenreef en Stefan Groot Nuelend behaalden een eerste plaats bij het Europees kampioenschap touwtrekken voor landenteams in de 720 kilogram klasse.
Daniel Sasse en Niels Kappert werden tweede bij het Nederlands kampioenschap touwtrekken indoor jeugd. Daniel Sasse, Niels Kappert en Gert Jan Vliem werden derde bij het Nederlands kampioenschap touwtrekken indoor voor outdoor-verenigingen.

Bastiaan van Loenen en Nina Pothof vormden het team dat tijdens de wereldkampioenschappen van de FIA Motorsportgames eerste werd bij het karten, al benoemt Bastiaan het als Olympisch kampioenschap.
Thijs Bulten, Bram Bulten, Jarno Zandbergen en Bjorn Wisman behaalden bij het Nederlands Kampioenschap Enduro teams een derde plaats. Thijs Bulten eindigde daarnaast als tweede bij het Open Nederlands Kampioenschap Enduro klasse E1.
Ineke van Diest-Verbrugge en Martine Kuiper behaalden op het Nederlands kampioenschap Schoonrijden A-klasse een eerste plaats.        
Lisette Dijkman, Anneleen Dijkman, Martine Dijkman, Amber Maalderink, Nadia Elsman, Eline Serbee en Veerle van de Kamp eindigden als tweede bij het Nederlands Kampioenschap tennis.

Tim Leferink en Sam Veldman werden bij de Nederlands kampioenschappen zijspancross eerste. Tim Leferink en Sem Leferink eindigden in de A-klasse Nederlands kampioenschappen zijspancross eerste.
Tijdens het Nederlands kampioenschap karten van de Nederlandse Autosport Bond (NAB) behaalde Kevin Navis in de Honda Cadet 160 cc klasse de eerste plek.
Ben Minkhorst werd eerste bij het Nederlands kampioenschap veldrijden voor 50+.
Ties Dekkers behaalde bij het Open Nederlands kampioenschap dobbervissen junioren een derde plek
Vera Huntink was succesvol in de paardensport, zij werd Nederlands kampioen Eventing klasse M.

Marian Hilst behaalde de eerste plaats bij het Europees Kampioenschap Triatlon long distance women 50. Daarnaast werd zij eveneens eerste op het Nederlands kampioenschap triatlon long distance women 50.
Willem Sibers eindigde eerste bij het Nederlands kampioenschap Biljarten Libre derde Klasse.
Rens Stijf presteerde het om derde te worden bij het Nederlands kampioenschap open water zwemmen op de 2.500 meter.
Iris Jaspers beoefent paalsport en werd tweede op het Nederlands kampioenschap Aerial Hoop Novice Female.
Ria Jansen-Helmink behaalde een eerste plaats bij het Nederlands kampioenschap kegelen Bondsviertallen B.
Diny Tankink werd eerste bij het Nederlands kampioenschap kegelen Divisie 3.
Sara van Disseldorp behaalde op het Nederlands kampioenschap turnen de tweede plaats op het onderdeel vloer.
Atleet Tijmen Wisselink werd tweede bij het Nederlands kampioenschap 800 meter nationale C-spelen.
Biljarter Jan Stapelbroek eindigde op de eerste plaats bij het Nederlands kampioenschap bandstoten eerste klasse.


Foto's staan op www.achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden