Elkaar informeel ontmoeten door samen te eten. Foto: Pixabay
Elkaar informeel ontmoeten door samen te eten. Foto: Pixabay

Een ontmoeting die smaakt naar meer!

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op 23 januari een themabijeenkomst met maaltijd in samenwerking met Vluchtelingen Werk Nederland in de Kerkstraat 15 van 18.30 tot 21.30 uur.

Door oorlog, geweld en andere crises zijn wereldwijd miljoenen mensen op de vlucht. Ook in de Achterhoek, in Hengelo, kwamen vluchtelingen wonen. De nieuwe dorpsgenoten zijn onder andere uit Syrië afkomstig. Kennen zij elkaar al een beetje? Deze avond wordt een unieke kans geboden om elkaar informeel te ontmoeten. Hoe kun je dat beter doen dan door samen te eten? Met Syrische en andere 'wereldgerechten' wordt dat samen smullen. Na het toetje krijgen mensen van Vluchtelingen Werk Nederland het woord.
Vluchtelingen Werk Nederland organiseert met het project 'Bekend maakt Bemind' ontmoetingen met vluchtelingen. Zij komen langs met een getrainde vrijwilliger van vluchtelingenwerk en een vluchtelingvoorlichter, die zijn of haar persoonlijke verhaal vertelt om een duidelijker beeld krijgen van wat het eigenlijk betekent om alles en iedereen achter te laten en in Nederland een nieuw leven op te moeten bouwen.
Van harte welkom bij deze avond. Kosten 6 euro per persoon (maaltijdvergoeding) en een vrijwillige gift voor de overige onkosten. Opgeven (vanwege ruimte en maaltijd) vóór 18 januari bij Frida Meints, f.meints@gmail.com of bel 06-51007904 of Ds. Aleida Blanken, dominee@pknhengelogld.nl, 0575-461224.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden