Directeur Jan te Winkel en Menko Boersma, algemeen directeur van GroeNoord. Foto: PR
Directeur Jan te Winkel en Menko Boersma, algemeen directeur van GroeNoord. Foto: PR

John Deere-dealer Jan de Winkel overgenomen door collega-dealer GroeNoord

Algemeen

HENGELO/BRUMMEN – Vanaf januari 2020 neemt John Deere-dealer GroeNoord collega-dealer Jan de Winkel met vestigingen in Brummen, Hengelo Gld., Goor en Luttenberg over. Voor mechanisatie bedrijf GroeNoord is dat een uitbreiding van vijftien naar negentien vestigingen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Alle zeventig medewerkers van Jan de Winkel behouden hun plaats binnen GroeNoord, waar directeur Jan de Winkel de leiding krijgt over de verkoop van landbouwmachines in het oosten van Nederland. Voor GroeNoord is dit de volgende stap in verdere professionalisering van het bedrijf.

GroeNoord en Jan de Winkel houden zich beide bezig met verkoop, service, verhuur en ondersteuning van machines in de agrarische en tuin en park-sector. Daarbij ligt de focus op vooruitstrevende en duurzame technieken. De huidige en voortdurende ontwikkelingen vertalen zich in meer professionaliteit en specialistische kennis. Zowel GroeNoord als Jan de Winkel ervaren dat daarmee de behoefte aan specifieke ondersteuning groeit bij de klant. Directeur Jan de Winkel: "Als schakel tussen steeds grotere en professionele landbouwbedrijven en -fabrieken moet je als dealer meekomen in kennis en vaardigheid. Bovendien delen GroeNoord en Jan de Winkel dezelfde bedrijfscultuur, gericht op service en een vertrouwensrelatie met de klant. We hebben de tijd genomen voor deze beslissing en de belangen van werknemers en klanten vooropgesteld. Dit is voor mezelf een goed moment om samen met GroeNoord verder te gaan en ik zie deze stap als de beste keus voor de medewerkers en klanten."

Professionalisering
Met de overname van Jan de Winkel breidt GroeNoord het werkgebied uit naar zes provincies met 280 werknemers over negentien vestigingen. Het bedrijf wil dichtbij de klant blijven staan en dat lukt met een groeiende organisatie. Door de constante investering in medewerkers is de kennis en kunde van monteurs onderscheidend. Menko Boersma, algemeen directeur GroeNoord: "Bij GroeNoord heeft klant- en werknemerstevredenheid altijd voorop gestaan, wat uiteindelijk heeft geleid tot goede resultaten. De overname is voor ons een nieuwe stap waar we veel zin in hebben, ook omdat wij het volledige vertrouwen krijgen van John Deere. Het is fantastisch om in dit mooie gebied samen met Jan en zijn medewerkers aan de slag te mogen gaan."

Januari 2020
Jan de Winkel kent zijn oorsprong meer dan honderd jaar geleden in het Gelderse Brummen en is een echt familiebedrijf. Toen Jan de Winkel junior als tweede generatie in 1986 de zaak van zijn vader overnam, groeide het mechanisatiebedrijf verder uit en kon het zich meer gaan richten op de professionele markt. GroeNoord - zelf ook ontstaan uit vier familiebedrijven waarvan alle eigenaren een actieve functie bekleden binnen het bedrijf - herkent de bedrijfscultuur van Jan de Winkel goed. De bedrijven nemen de tijd om elkaars beste elementen over te nemen, gericht op klantenservice, werknemers, voldoening en resultaat. Jan de Winkel gaat op termijn onder de naam GroeNoord verder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant