DVO DS1 prima op koers

Sport

Hengelo - Doelstelling voor de dames van DVO is om na de winterstop meer punten te behalen dan ervoor. Daarvoor ligt het team prima op koers, nu opnieuw een ploeg uit de Top 5 werd verslagen. Tegen Gemini werd een prima resultaat geboekt door met 2-3 te winnen.

In de eerste set werd al meteen duidelijk dat de dames van DVO hard zouden moeten werken om winst te kunnen behalen. Gemini begon sterk, snelle services werden op DVO afgevuurd en kleine gaatjes waren moeilijk te vinden in de verdediging van Gemini. Als snel stond het scorebord op een 23-12 achterstand voor DVO. Door een goede opslagserie van Esmee Meutstege kwamen de dames van DVO dichterbij, de stand veranderde naar 23-17 en DVO ging met meer vertrouwen verder. Helaas kwam dat vertrouwen te laat, de set ging met 25-19 naar Gemini.Al vaker dit seizoen heeft DVO laten zien dat de dames zich snel over een verlies van een set kunnen heen zetten. Een bewijs hiervan was de tweede en derde set. Er werd met meer vertrouwen gespeeld waardoor de druk bij Gemini toenam en foutjes begonnen te maken. Hier profiteerde DVO van en nam de tweede set in ontvangst met 19-25.Waar DVO in de eerste set nog goed op z’n plek werd gezet door zijn tegenstander, leek in de derde set de kansen te zijn gekeerd. De meiden van DVO speelde goed, de verdediging haalde alles van de grond waardoor aan het net de aanvallen konden worden afgemaakt. Met 15-25 ging ook de derde set met winst naar DVO.Maar dat de teams aan elkaar gewaagd zijn bleek niet alleen op de ranglijst maar ook in het veld. Door een goede opslagserie aan de kant van Gemini kwam DVO in de vierde set al snel zo ver achter dat een vijfde set steeds sneller in beeld kwam. DVO bleef achter de feiten aanlopen, waardoor de vierde set naar Gemini ging met 25-16.2-2, de kansen voor Gemini en DVO waren weer gelijk en het enige wat een winnaar kon gaan bepalen was het spelen van een vijfde set. DVO had nog maar één keer eerder dit seizoen een vijfde set nodig om een winnaar te kunnen bepalen. Die ene keer was de vijfde set ook daadwerkelijk voor DVO maar deze keer zou die vijfde set niet zomaar voor DVO zijn.Aan het begin van de vijfde set gingen de teams gelijk tegen elkaar op. Toch konden de dames van DVO een kleine voorsprong bereiken van 6-8 bij het wisselen van kant. Die voorsprong kon DVO vast blijven houden. Door een foute opslag van de tegenstander bij een stand van 11-14 volgde er een vlaag van opluchting aan de kant van DVO en werd met groot gejuich de vijfde set met 11-15 binnen gehaald. De tegenstander was met 2-3 verslagen. Voor de tweede keer op rij wint DVO van een hogergeplaatst team en komt het steeds dichterbij de top 5.Aanstaande zaterdag mag DVO in een thuiswedstrijd om 17.45 uur in sporthal De Kamp het opnemen tegen E.V.V. uit Elburg, de nummer 11 van de ranglijst. DVO zal punten moeten blijven pakken om de aansluiting met de top 5 niet te verliezen.