Marjan Smeitink vertelde over en verhalen van haar vader Willem Smeitink. Foto: PR
Marjan Smeitink vertelde over en verhalen van haar vader Willem Smeitink. Foto: PR

Marjan Smeitink vertelt en leest voor

BAAK - Woensdag 4 december was er een gezellige en goed bezochte middag van seniorensoos 'Ons Contact' in zaal Herfkens. Na het inleidende woordje van voorzitter Ria Gosselink was het woord aan gastspreker Marjan Smeitink.

Marjan is de dochter van wijlen Willem Smeitink, verteller en schrijver van verhalen en gedichten in het Achterhoeks dialect. Enthousiast vertelde ze over haar vader en las zijn mooiste verhalen voor. Willem Smeitink schreef altijd al reclameleuzen en -rijmen voor zijn eigen winkel in speelgoed en huishoudelijke artikelen (Stevord). Ook maakte hij gedichten voor allerlei gelegenheden en schreef hij complete verhalen. Hierin schetste hij op een geestige manier de sfeer en het dagelijks leven van de boeren en middenstanders in Steenderen en Hengelo. Veel van zijn verhalen zijn, met wat fictie, aan de werkelijkheid ontleend, zoals '`t Huus an `t wegjen zonder name'. Dit ging over de lotgevallen van een huis en zijn bewoners. Marjan vertelde dit en nog vele andere verhalen zoals 'De Pöste' en 'De verloren zoon' op een prachtige manier. Iedereen zat heel aandachtig te luisteren.

Terwijl eenieder nog na zat te genieten van alle mooie verhalen, was in de keuken van Herfkens een heerlijk stamppottenbuffet bereid en klaargezet in de zaal. Daar werd met smaak van gesmuld.

Woensdag 8 januari 2020 om 14.30 uur is bij Herfkens de traditionele middag met bingo en verloting. Iedereen brengt dan één of twee kleine prijsjes mee. Woensdag 5 februari komt Gerda Marsman vertellen over haar fietstochten door Australië en Nederland. Haar verhaal luistert ze op met prachtige beelden. Deze middag is bij het Anker in Steenderen, waar de seniorensoos ook de rest van het jaar te gast zal zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden