Een gezellige middag in kerstsfeer met geanimeerde gesprekken. Foto: Jos Lohuis
Een gezellige middag in kerstsfeer met geanimeerde gesprekken. Foto: Jos Lohuis

Een voorproefje op de kerst

TOLDIJK – Nog voordat de ingezette vrijwilligers zich allemaal hadden gemeld, op tijd wel te verstaan, was er een aantal gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. die de drukte bij de garderobe wilde vermijden en al een goed plekje in de zaal had gevonden. Gasten en vrijwilligers maakten zich zaterdag, 14 december op voor de kerstmiddag.

Voorzitter Joke Jansen heette iedereen van harte welkom met een toepasselijk gedicht. Daarna klonk het startsein voor de uitgebreide lunch. Soep, een pasteitje, gevolgd door diverse soorten brood en beleg. Bij het afruimen snoepten twee heren uit het tot dan toe onaangeroerde bakje jam. Ze konden de jam aanraden, "lekker hoor", maar ja … het bakje was leeg.
Daarna was het de beurt aan het vrouwenkoor 'Ludiek' uit Brummen. Onder leiding van en op piano begeleid door Caspar van der Vinne brachten de dames een gevarieerd programma. Dat hij een geheel eigen visie heeft op koorzang deed zich gelden: het gaat om het totaal van melodie, ritme, maat, beweging en harmonie. Het koor deed de naam 'Ludiek' overigens eer aan; tussen de kerstliederen, klonk opeens een ode aan Annie M.G. Schmidt en een aantal liederen later het Olga-Wolgalied over een onbeantwoorde liefde. De dames hadden zichtbaar plezier in het zingen en zorgden voor wisselwerking met hun publiek.

De middag werd afgesloten met een kopje koffie of thee, ook deze keer vergezeld van een petit fourtje met daarop het Zonnebloem-logo en het getal 70: voor de laatste keer dit jaar dat de afdeling aandacht besteedt aan het 70-jarig jubileum van de landelijke Zonnebloemorganisatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden