Kerstfair in de sfeer van Dickens in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen
Kerstfair in de sfeer van Dickens in Bronkhorst. Foto: Liesbeth Spaansen

Dickens in Bronkhorst viert 30-jarig bestaan

BRONKHORST - Het jaarlijks terugkerende winterfestival Dickens in Bronkhorst vindt dit jaar voor de 30ste keer plaats op 21 en 22 december tussen 11.00 en 17.0 uur. De nostalgische tweedaagse waarin zowel jong als oud de tijd van de befaamde Charles Dickens herleeft, staat bol van zang, toneel en kerst waarbij het unieke poppenspel Scrooge en Marley zeker niet ontbreekt.

Toneelstichting Leydse Kluchten Compagnie laat bezoekers zich in de 19de eeuw wanen, vanaf het moment dat zij het met klinkers bestrate oude stadje binnenwandelen. Zo loopt men onder andere de stadsomroeper, straatschoffies die kattenkwaad uithalen, schoorsteenvegers en welgestelde echtparen tegen het lijf.

Daarnaast zal de muziek van diverse koren en de midwinterhoornblazers in combinatie met de zoete geuren van appelbeignets, warme chocolademelk en glühwein niet alleen menig zintuigen prikkelen, maar ook zorgen voor dat warme kerstgevoel.

Voor de kinderen is er een nostalgische zweefmolen en professor Bombasticus tovert samen met het publiek allerlei spannende drankjes in oude stijl.

De organisatie pakt dit jaar extra uit. Zo laat het Klakkelmans Gilde de bezoekers kennismaken met oude begrafenisrituelen uit de tijd van Dickens. De lijkkoets, dragers, huilebalken en de familie met hoge hoeden zorgen voor een bijzondere aankleding van het festival. Verlichte dennenbomen, vuurkorven, een kerststal met echte ezels en kleine kerstmarkt maken het plaatje compleet.

De toegang tot het stadje Bronkhorst bedraagt 2 euro voor iedereen vanaf 12 jaar oud. Parkeren kan (gratis) bij sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen. De route naar de parkeerplaats wordt ook met borden aangegeven. Vanuit daar is het een kwartier lopen naar Bronkhorst, maar men mag ook (gratis) mee met een nostalgische autobus. Zowel heen, als terug.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden