Boomverzorging op maat

Rienk Boers, Rienk Buitengewoon Actief
Rienk Boers, Rienk Buitengewoon Actief

Wichmond – "Het fysieke van het werk vind ik fijn en dat ook nog eens in de buitenlucht in een bos of in een tuin. Wat wil je nog meer? Dat vind ik het mooie aan mijn werk als boomverzorger. Het is dynamisch en elke opdracht is anders. Het persoonlijke contact en een tevreden klant na afloop van de klus zijn de andere plussen. Het leuke aan mijn vak is dat ik in een korte tijd een groot verschil kan maken. Samen met de klant een oplossing bedenken voor zijn wensen en dat in een korte tijd realiseren, geeft mij veel voldoening."

Door Alice Rouwhorst

Rienk Boers is een enthousiaste boomverzorger en sinds twee jaar als zelfstandige met zijn bedrijf 'Rienk Buitengewoon Actief' in Wichmond gevestigd. Zijn inzet is om in en rondom de gemeente Bronckhorst zijn klantenkring bij particulieren en bedrijven op te bouwen. "Het is ontzettend leuk om in mijn directe omgeving aan het werk te zijn. Ik kan gemakkelijker langs komen voor het bekijken van werk of het uitvoeren van kortdurende werkzaamheden." Rienk is gespecialiseerd in het werk bij particulieren en de kleinere projecten op landgoederen of voor bedrijven. Hij kan hierdoor flexibel plannen en werken naar de wensen van de opdrachtgever. "Ik kan gemakkelijk opschalen, omdat ik een groot netwerk van collega's om me heen heb. We maken gebruik van elkaar en van elkaars materiaal. Zo hoef ik niet alles zelf in huis te hebben, maar kan ik wel alle diensten leveren. "Zijn eigen professionele machines zijn daar waar mogelijk elektrisch, dit voorkomt geluidsoverlast tijdens de werkzaamheden. Verder maakt hij gebruik van speciale brandstoffen en biologisch afbreekbare smeermiddelen. Sinds kort heeft hij een compacte verrijdbare versnipperaar met een grote verwerkingscapaciteit. De gesnoeide takken kunnen als snippers onder de haag gespoten worden of gebruikt worden voor op borders en paden. "Niet elke tuineigenaar wil die snippers, dat is ook goed, maar de mogelijkheid kan ik bieden."

Snoeien en zagen
Rienk snoeit en verwijdert bomen het hele jaar door, met uitzondering van een aantal boomsoorten. En uiteraard houdt hij rekening met de rondom levende beschermde fauna. Ook kan hij bij een slechte aanhechting in de boom een kroonverankering plaatsen. Bomen die verwijderd moeten worden laat hij vallen als daar voldoende ruimte voor is. Zo niet, dan klimt hij in de boom om hem in etappes te verwijderen, hierdoor voorkomt hij onnodige schade op de ondergrond of bebouwing.

Eikenprocessierups
Na een aantal jaren ervaring op hebben gedaan, heeft Rienk zich gespecialiseerd in het verwijderen van de eikenprocessierups. Hij beschikt over een professionele, veilige uitrusting en maakt gebruik van een zeer compacte en verplaatsbare hoogwerker, met een hoogtebereik van 20 meter.

Rienk Buitengewoon Actief
Rienk Boers
Beeklaan 17, Wichmond
Telefoon: 06-14587794
E-mail: buitengewoonactief@gmail.com
Website: www.rienkbuitengewoonactief.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Rienk Buitengewoon Actief. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden