Jubilarissen Mette Westerink (12,5 jaar lid) en Liesbeth Spaansen (40 jaar lid). Foto: Stein Oukes
Jubilarissen Mette Westerink (12,5 jaar lid) en Liesbeth Spaansen (40 jaar lid). Foto: Stein Oukes

Een harmonie met een popband klinkt goed

STEENDEREN – Aan het eind van zaterdagavond 7 december kon het antwoord op de vraag: Hoe klinkt een harmonie met een popband? gemakkelijk worden beantwoord: dat klinkt goed! De harmonie van Muziekvereniging Nieuw Leven onder leiding van Christa Boerman gaf samen met de popband Goeie Genade een concert in Sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen.

"Twee geheel verschillende genres van 'muziek maken' binnen de gemeente Bronckhorst die elkaar voor dit concert hebben opgezocht", heet voorzitter Hannie Luimes het aanwezige publiek welkom. "Nieuw Leven wil u vanavond graag laten horen dat we wel iets meer in onze mars hebben dan marsmuziek."

Nieuw Leven en Goeie Genade openden gezamenlijk met 'Eye in the Sky' en ook 'Total Toto', 'Eloise', en 'Leef' stonden samen op het programma. Daarnaast speelde de harmonie 'Symphonic Rock', 'Best Songs Ever', 'Let me entertain you' en 'Hollandse hits'. De band Goeie Genade bestaat uit René Nijhuis op drums, toetsenist Remco Wisselik, gitarist Jarno Schotsman, zanger Tarik Wichers en bassist Alexander Jansen, die ook als speaker de muziekstukken aankondigde.

Twee leden van de vereniging werden gehuldigd en door Hannie met mooie woorden in het zonnetje gezet.
Mette Westerink is 12.5 jaar lid. "Bij haar is muziek met de paplepel ingegoten. Opa Jan Teunissen, moeder Miranda, tante Nicole en ook nog vader Marcel uit een muzikale familie." Ze ging met 6 jaar op blokfluitles en twee jaar later op dwarsfluitles. Mette heeft haar A, B, C én D-diploma gehaald. Ze is binnen de vereniging altijd van de partij tijdens het muziekkamp, acties, concerten en optredens. "Mette, we hopen dat je het nog jarenlang volhoudt. Gefeliciteerd!"
Liesbeth Spaansen is 40 jaar muzikant, waarvan de laatste zestien jaar bij Nieuw Leven. "Ze is haar muzikale carrière begonnen bij Rotterdam aan Zee in Hoek van Holland en speelde daarna bij Winnubst in Den Helder, Harmonie DSV in Warmenhuizen, Eendracht Maakt Macht in Leersum en nu in Steenderen." Ze heeft altijd klarinet gespeeld en haar A, B en C-diploma gehaald. "Het was altijd lastig om bij de ene vereniging weg te gaan, maar verbazingwekkend hoe snel je ergens anders weer was ingeburgerd", weet de voorzitter. Dieptepuntje was in 2015, toen door een ongelukkige val een vingerkootje verbrijzelde. "Maar je kunt weer spelen en we hopen dat je nog jarenlang bij ons blijft."

In de pauze werd de zaal omgebouwd voor het tweede deel van het concert, de afterparty met Goeie Genade. De band gaf een flinke show weg waar met plezier naar werd geluisterd, maar ook de dansvloer stond vol.
Na een plezierige avond werden alle vrijwilligers bedankt, de dirigent, gastspelers en de bandleden. "Voor wie zelf ook muziek zou willen maken, kan zich opgeven voor het project 'Blaas je wijs'", aldus voorzitter Hannie Luimes. "Bedankt voor de komst en welthuis."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden