Het kerstdiorama in Orientalis was indrukwekkend. Foto: Francy Wicherink
Het kerstdiorama in Orientalis was indrukwekkend. Foto: Francy Wicherink

KBO-leden komen in kerststemming

KEIJENBORG - Leden van de KBO Keijenborg kwamen in kerststemming door een uitje naar museumpark Orientalis bij Nijmegen, de kerstmarkt in Elten en een concert in Didam.

In Orientalis staat een groot kerstdiorama opgesteld, dat was het eerste doel. Na koffie met appelgebak gaf gids Christine informatie over het ontstaan van het bijbels museum en uitleg over de megagrote kerststal. De KBO-leden waren op dat moment de enige bezoekers, dit is toch wel heel speciaal. Door crowdfunding is de stal nu in bezit van het museum, hij is samengesteld en opgebouwd in twintig jaar tijd door twee zeer ambitieuze mannen. Indrukwekkend om te zien, tot in de kleinste details klopte alles, van het meer van Galilea tot Bethlehem en Nazareth. Ook het dagelijks leven van toen wordt uitgebeeld, bijvoorbeeld een markt en een groentetuin.
Voor lunch had de groep soep en een broodje kaas in gedachten, maar geheel in stijl werd een Syrische maaltijd aangeboden, exotisch en verrassend.
Vervolgens naar de kerstmarkt in Elten rond de Martinuskerk. Kerstdecoraties in alle kleuren en maten, lekkers om te eten en natuurlijk warme chocolade en glühwein.
Als afsluiting van de dag woonden ze een concert bij van het gospelkoor 'A Sign of Friendship', een Nederlands koor uit Didam. Dames en heren, in totaal 110, brachten behalve kerstliederen ook pop- en gospelsongs ten gehore, een weldaad voor oren en ogen. De dirigent viel op door de manier waarop hij zijn koor enthousiasmeerde.
De Kbo kan terugkijken op een gezellige, geslaagde dag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden