Voor het derde jaar op rij speelt het Winters Pleinenfeest zich op vrijdag 13 december af in de sferen van Charles Dickens. Foto: Luuk Stam
Voor het derde jaar op rij speelt het Winters Pleinenfeest zich op vrijdag 13 december af in de sferen van Charles Dickens. Foto: Luuk Stam

Pleinenfeest heeft dit jaar toneel in Dickens-sferen

Voorstelling 'The Ghost of Tom' zal meerdere keren te zien zijn

Door Luuk Stam

HENGELO – Bezoekers van het Winters Pleinenfeest in Hengelo kunnen dit jaar voor het eerst ook genieten van toneel. Het jaarlijkse evenement in de stijl van schrijver Charles Dickens is dit jaar op vrijdag 13 december uitgebreid met de voorstelling 'The Ghost of Tom', die zich tussen 16.00 uur en 21.00 uur meerdere keren zal afspelen op een podium voor de Remigiuskerk.

In de voorstelling vertelt de vrek Scrooge het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Meggie – een dochter van rijke ouders – en de arme sloeber Tom. Kinderen van de Steenderense musicalschool Fame spelen mee in het stuk. Voor de muzikale omlijsting zorgen het Vocaal Ensemble Keijenborg (VEK), Lady en de Vageband en de paukenisten van Concordia.

Het centrum van Hengelo zal tijdens het Winters Pleinenfeest voor de derde keer op rij worden omgetoverd tot het Londen van de negentiende eeuw. In deze gezellige, winterse sfeer zullen meer dan veertig kramen te vinden zijn. Alle standhouders gaan in stijl gekleed. Daarnaast nodigt de organisatie bezoekers uit om ook in bijpassende outfit te komen.

Verspreid over het terrein is er volop mogelijkheid voor het proeven van de smaak van het seizoen. Er zijn deze namiddag en avond onder meer vers gebakken wafels, nieuwjaarsrolletjes, glühwein en oliebollen te verkrijgen. Aan de Kerkstraat 15 kan iedereen binnenlopen voor een maaltijd van Schoef moar an.

In de Remigiuskerk is een expositie van drie Hengelose exposanten te zien. Jan Berrevoets, Annelies Wolbrink en Melissa Burghardt tonen hier hun werk. Buiten zullen koren kerstliederen ten gehore brengen. De bewoners van de Dunsborg richten de Marktstraat weer in als spookstraat, er is een ganzenhoedster en er is een mini-kinderboerderij met dieren.

De organisatie van het feest is in handen van Stichting Pleinenfeest Hengelo. Zestig vrijwilligers zijn actief om het geheel opnieuw tot een succes te maken. Vorig jaar kwamen op het Winters Pleinenfeest zo'n 1500 bezoekers af.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden