Prins Mark de Eerste presenteert zich. Foto: PR
Prins Mark de Eerste presenteert zich. Foto: PR

Elfde Prinsenbal de Peardeknuppels groots gevierd

HENGELO - Op zaterdagavond 9 november vierde carnavalsvereniging De Peardeknuppels het Prinsenbal in Knollendarp. Dit jaar een andere variant dan voorgaande jaren, besloten werd om ditmaal een prins 'aan te wijzen' die zij geschikt achtten voor de rol van opperbevelhebber in plaats van de verkiezing normaal gesproken.

Ook werd het jubileumjaar gevierd. Aankomende carnaval is het namelijk de elfde editie van dit prachtige feest. Zodoende dat er ook een grote feesttent op het terrein van residentie 'De Zwaan' werd gebouwd. Met acts zoals de band Pappa di Grazzi en Otto Lagerfett was ook de line-up niet de minste!

Om 23:11 (elf over elf in de volksmond) was de tent al goed gevuld met honderden uitzinnige Knollendarpers. Er kwam een grote doos de feesttent binnen. Onder begeleiding van formidabele vuurzeeën werd de doos begeleidt richting het podium.

Tijd voor de grote ontknoping! Wie kwam er uit de doos? Er werd afgeteld en daar was hij: Prins Mark de Eerste. Prins Mark is enorm vereerd om deze rol op zich te nemen: "We gaan er een machtig mooi feest van maken!" Veel mensen Prins Mark misschien al, als muzikaal wonderkind van 'The Dudes of Hengel' en 'Underkoffer'.

De volgende dag kwamen belangstellenden van het carnaval naar de receptie in de tent. Er kwamen veel cadeaus zoals een gepersonaliseerd Peardeknuppel Pilsje, genaamd Kolde Unit en ook een volleybalcadeau van DVO Hengelo. Daarna startte de activiteit: Paardschieten! In plaats van de traditionele vogel werd er ditmaal een paard uit de nok geschoten. Er waren veel deelnemers die allemaal voor de felbegeerde hoofdprijs gingen en na 3,5 uur schieten kon de winnaar Koning Mike worden gefeliciteerd.

Over het carnavalsprogramma in 2020, het elfde jaar alweer, komt binnenkort meer informatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden