Silke Kornegoor (l.) en Ilse Heebink van DOG Baak hebben hun diploma Gymnastiek Assistent Niveau 1 op zak. Foto: Suzan van der Stap
Silke Kornegoor (l.) en Ilse Heebink van DOG Baak hebben hun diploma Gymnastiek Assistent Niveau 1 op zak. Foto: Suzan van der Stap

Twee nieuwe gediplomeerde assistenten bij DOG Baak

BAAK - Dans- en gymvereniging DOG Baak investeert flink in haar eigen jeugd. De selectieturnsters Ilse Heebink en Silke Kornegoor assisteren al een paar jaar tijdens de training op zaterdagochtend bij de groepen met de allerjongste gymnasten. Vorig jaar zijn ze gestart met de opleiding Gymnastiek Assistent Niveau 1, een theoretische en praktijkgerichte cursus. Het tweetal slaagde met glans en mocht hun diploma in ontvangst nemen.

Ilse en Silke leerden diverse grepen om te vangen, leerden over vormspanning, organisatievormen en gedragsregels in de les. Daarnaast moesten ze 20 praktijkopdrachten uitvoeren.

Silke (14 jaar): "Ik help met veel plezier op de zaterdagochtend. Door de cursus kan ik nu beter tips geven aan de kinderen. Je leert veel, het is ook fijn dat je kunt doorgroeien en voor later heb je er ook altijd wat aan. Ik wil waarschijnlijk wel een vervolgcursus doen maar dan moet je wat ouder zijn." Ilse (15 jaar) is ook enthousiast: "Ik vind het erg leuk om te helpen met les geven. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd vooral voor het helpen van de lessen geven en natuurlijk wist ik ook al aardig wat omdat ik zelf al lang turn bij DOG."

Trainster Suzan van der Stap is blij met de extra hulp tijdens de volle gymgroepen op de zaterdagochtend. "We hopen dat Ilse en Silke met veel enthousiasme en plezier, vele jaren blijven helpen bij DOG Baak. Fijn om te horen dat ze nog willen doorgroeien en misschien willen ze zelfs wel zelf les gaan geven in de toekomst!"


www.dogbaak.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden