Project 'Blaas je Wijs' start in 2020

Karin Romeijnders, Hanny Luimes en Astrid Bloemendaal. Foto: Joanne Maalderink
Karin Romeijnders, Hanny Luimes en Astrid Bloemendaal. Foto: Joanne Maalderink

BRONCKHORST - Een zevental muziekverenigingen uit Bronckhorst heeft de samenwerking opgezocht door een federatie op te zetten. Vanuit deze federatie Bronckhorster muziekverenigingen zijn een drietal leden opgestaan om de volwassen inwoners van Bronckhorst de kans te geven een instrument te leren spelen. Astrid Bloemendaal van muziekvereniging Hummelo-Keppel, Hanny Luimes van Nieuw Leven Steenderen en Karin Romeijnders van Crescendo Hengelo hebben samen met de combinatiefunctionaris Miranda Loff van de gemeente Bronckhorst een plan opgezet: Blaas je Wijs!

Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek maken gezond is voor lichaam en geest. Het vergroot de longcapaciteit, maar ook het geheugen wordt getraind. Samen muziek maken is fantastisch. De klank, de saamhorigheid, maar belangrijker nog de gezelligheid. Voor het muziekonderwijs voor kinderen is steeds meer aandacht, maar de stap zetten om als volwassene nog een instrument te leren bespelen lijkt groot: 'Had ik vroeger maar geleerd om een instrument te spelen', of 'Daar ben ik toch te oud voor?!'. Het project 'Blaas je Wijs' bevat tien gratis muzieklessen, waarin kennis wordt gemaakt met blaasmuziek. In deze lessen wordt stilgestaan bij het notenschrift en de verschillende instrumenten uit een harmonie en fanfare om vervolgens zelf te gaan blazen op een zelf gekozen blaasinstrument. Na deze tien lessen kunnen bij een van de aangesloten verenigingen vervolglessen gevolgd worden, om vervolgens met het orkest samen muziek te gaan maken. De lessen starten op 8 januari op de woensdagavond.
Inwoners van Bronckhorst tussen de 18 en 80 jaar die kennis willen maken met blaasmuziek of wellicht ooit een instrument hebben bespeeld en de draad weer willen oppakken, kunnen zich melden via blaasjewijs@gmail.com of kijk op de site van de muziekfederatie Bronckhorst voor meer informatie. Volgende week valt bij iedereen een flyer op de deurmat met daarin alle informatie betreffende het project 'Blaas je Wijs'.


muziekfederatie bronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden