Quintin Uyttenboogaart vermaakt zich op de Slutershoeve. Foto: Astrid Bourgondiën
Quintin Uyttenboogaart vermaakt zich op de Slutershoeve. Foto: Astrid Bourgondiën

Kanjers voor Kanjers verrast De slutershoeve met speelmateriaal

KEIJENBORG – Activiteitenbegeleiding De Slutershoeve aan de Bronkhorsterstraat 6 in Keijenborg ontving onlangs een kliko vol sport- en speelmateriaal van de tienjarige Kanjers voor Kanjers. "Ik was opgegeven door oma Toos Willemsen", lacht ze. "Daarna werden tien zorginstellingen en scholen geselecteerd. Zij kregen allemaal zo'n kliko", vertelt Astrid Bourgondiën trots.

Door Liesbeth Spaansen

De Slutershoeve is een kleinschalige zorgboerderij waar kinderen met autisme of met meervoudige beperking, maar ook ouderen terecht kunnen voor dagbesteding. Astrid is ambulant begeleider, en werkt met aanbesteding via de gemeente Bronckhorst in samenwerking met GGNed. "De dinsdag heb ik daarvoor ingepland. Ik ga op huisbezoek bij oudere cliënten. Die doet de boodschappen en ik kook, of we koken samen. Ik bied verder de benodigde ondersteuning en zorg zo dat de kwaliteit van leven wordt verbeterd." Astrid gaat ook in gesprek met ouderen over bijvoorbeeld sociale contacten maar ook met ouders die hulp nodig hebben met hun kinderen. "Dit zijn geen kinderen die op De Slutershoeve komen."

Astrid heeft naast haar stagiaires BBL SPW4 altijd hulp van vaste medewerksters tijdens de dagbesteding. "Een vast team is fijn voor de deelnemers." In 't Sluterke, het creatieve centrum van de Slutershoeve komen de kinderen van de dagbesteding bij elkaar. "We koken, bakken, knutselen of spelen binnen, maar er zijn genoeg mogelijkheden buiten in de speeltuin. Er is hier zoveel leuks om te doen."

Het is een lijst vol leuke activiteiten: dieren verzorgen, in de tuin werken, groenten uitpoten, koken met eigen gekweekte groenten, pizza maken met eigen pizza-oven, jams maken van het fruit van eigen appel-, peren- en kersenbomen, maar ook van aardbei, bramen, kiwi of paardenbloemen. "Dat smaakt naar honing", legt Astrid uit. "Maar dat zijn kleine potjes hoor, het is heel veel werk om die jam te maken." In het najaar worden onder andere vogelhuisjes gemaakt.

De grote kippenschuur wordt het nieuwe onderkomen voor de dagbesteding. Er wordt nu flink verbouwd om er een gezellige creatieve ruimte van te maken. "Wanden en plafond zijn al geïsoleerd. De elektra is nieuw en er komen hier toiletten, daar de keuken en aan de andere kant wordt kantoor. De centrale verwarming wordt nog aangelegd." In de paardenstal is de opslag en zijn de dierenverblijven.

Astrid is BIG geregistreerd verpleegkundige en aangesloten bij NVA. Hiervoor volgt zij jaarlijks cursussen, over bijvoorbeeld complementaire zorg, handmassage of voeding. "En recent heb ik de cursus energietherapie gevolgd in Utrecht. Ik ga kijken of dit ook op de zorgboerderij inpasbaar is. Er moet behoefte aan zijn, maar ouders kunnen het aanvragen."

Er is nog plek bij de dagbesteding van Zorgboerderij Slutershoeve op woensdagmiddag, donderdag en vrijdag, en in de oneven weken is er ook op zaterdag dagbesteding en logeren. Meer informatie, bel 0575-461294 of 06-21960639, of mail info@slutershoeve.nl.


www.slutershoeve.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden