Jimmy Knuever, Henk Wentink, Denise Hogenkamp, Gert Leeflang, Rilana Buiting, Han Peppelman en Willem Hissink (v.l.n.r.). Gerard Löwenthal ontbreekt helaas op de foto. Foto: Rob Verkerke
Jimmy Knuever, Henk Wentink, Denise Hogenkamp, Gert Leeflang, Rilana Buiting, Han Peppelman en Willem Hissink (v.l.n.r.). Gerard Löwenthal ontbreekt helaas op de foto. Foto: Rob Verkerke

Jimmy Knuever wederom grote medaillewinnaar bij Vogelvreugd Zelhem

Open Kampioenschap van Bronckhorst 2019

ZELHEM/BRONCKHORST - Acht medailles wist Jimmy in de wacht te slepen met zijn topvogels. Daar zat uiteraard ook de mooiste postuurkanarie van de show bij; deze werd beloond met 93 punten en werd Open Kampioen van Bronckhorst.

Door verschillende omstandigheden waren er minder vogels dan andere jaren maar de kwaliteit van de vogels daarentegen was er niet minder om, vele vogels zijn van grote klasse. Deze bestonden uit onder andere parkieten, kanaries en exoten. Dit jaar waren er een paar kleine soorten ara's te zien, de Maracana. Ook waren er twee koppels zeer fraaie grote tropische vogels, de Witwang en de Roodkuif Toerako te bewonderen.

Vogelliefhebbers uit de regio hadden hun beste vogels ingebracht om deel te nemen aan het Open Kampioenschap van Bronckhorst. De keurmeesters beoordeelden de vogels, gaven punten voor de kleur en streepjes bij het ene soort, bij andere soorten voor de vorm en houding. Alle gegevens werden vervolgens opgenomen in de catalogus, zodat de vogelliefhebbers terug konden vinden hoe hun vogels beoordeeld waren.

De Kampioenen van Bronckhorst vielen in de diverse sectoren. Bij de kleurkanaries zonder pigment werd een vogel van Han Peppelman kampioen. Bij de kleurkanaries met pigment, de zogenaamde streepjes, ging die prijs naar Gert Leeflang. Zoals gezegd werd Jimmy Knuever kampioen bij de postuurkanaries. Gerard Löwenthal deed voor de tweede keer mee en ging er weer vandoor met de prijs die hoort bij de gestandaardiseerde exoten. Rilana Buiting bleek bij de jeugd de beste vogel te hebben. Een grasparkiet van Willem Hissink werd ook kampioen van Bronckhorst zoals ook een Europees Baardmannetje van Henk Wentink bij de Europese cultuur vogels. En tot slot bij de Agaporniden en de grote parkieten werd Denise Hogenkamp kampioen van Bronckhorst, ook een nieuw lid die meteen toesloeg en twee keer kampioen werd.

De prijs van de beste aangewezen vogel van een inzender, de zogenaamde Derbyvogel ging net als vorig jaar naar Willem Hissink, hij had het goed voorspeld zodat hij de derby prijs won.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden