Hulp gevraagd bij aanplanten 320 boompjes bij Hengelo

HENGELO - Op zaterdag 30 november gaan bij een lid van Vereniging Bomenbelang Bronckhorst, Feikje Breimer aan de Koningsweg 1b ten westen van Hengelo (vlakbij Het Kervel), 320 boompjes de grond in. Deze aanplant maakt deel uit van de actie van de provincie Gelderland om in totaal 100.000 hectare bomen te planten oftewel circa 25 hectare.

Op deze manier wil de provincie een bijdrage leveren aan de strijd tegen de opwarming van de aarde. Het gaat om een eerste stapje. Het is de bedoeling dat er in de komende jaren meer bos bij komt. Gelderland telt momenteel ongeveer 100.000 hectare aan bod.

Een deel van de 100.000 bomen plant de provincie zelf op grond die zij van boeren kocht. Ook Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten kochten landbouwgrond op om die om te zetten in bos. Verder willen verschillende landgoedeigenaren in Gelderland grond omvormen naar bos.

De nieuwe bossen moeten bij voorkeur aansluiten op bestaande natuurgebieden. Maar ook in de buurt van veehouderijen wil de provincie bomen (laten) aanplanten.

Oproep
Feikje kan nog hulp gebruiken bij het in de grond zetten van de boompjes. Ze zorgt voor koffie, thee en taart. Tussen de middag staan soep en broodjes klaar voor de deelnemers.

Graag van tevoren aanmelden bij Feikje Breimer: 06-29 46 74 63 of 0575-76 90 61.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden