Sinterklaas en zijn Pieten komen naar de sporthal in Steenderen. Foto: Tinja Postma
Sinterklaas en zijn Pieten komen naar de sporthal in Steenderen. Foto: Tinja Postma

Feestelijke intocht van Sinterklaas in Steenderen

STEENDEREN - De Sint is in het land. De Ondernemersvereniging SOV organiseert voor Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag 23 november een intocht. Sinterklaas wordt rond 14.30 uur welkom geheten op het marktplein. Daar zullen de kinderen onder leiding van Muziekvereniging Nieuw Leven de Sint kunnen toezingen. Ook zal Urban Dance Lab met eenieder aanwezig gaan dansen om de Sint te laten zien dat bewegen goed is, ook voor de Sint.

Hoe zal de Sint zijn intocht maken? Per boot, per fiets, lopend of toch op geheel eigenwijze. Na de ontvangst op het marktplein gaan de Sint en zijn Pieten in muzikale optocht naar de Sporthal Het Hooge Wessel. Daar aangekomen kunnen de kinderen uit groep 1 tot met 4 van het basisonderwijs onder leiding van Leonie en Carolien, samen met leden van de Gymnastiekvereniging D.O.G. ervaren wat het is om Piet te zijn. De pakjes moeten allemaal met de nodige hindernissen op de plaats van bestemming komen.

Overige Sinterklaasactiviteiten
Afgelopen jaren logeerde de Sint in de Kei, maar die is nu in verbouwing. Dus waar de Sint dit jaar tussen zijn drukke werkzaamheden door toch nog even kan rusten, is de vraag. Wel is duidelijk dat alle kinderen van de groepen 1 tot en met 4 op woensdag 27 november van 15.00 tot 16.30 uur in de Kei langs kunnen komen om op een schilderdoek Sinterklaas te schilderen. Opgeven via de website van Welzijn Steenderen vóór 24 november http://dekeisteenderen.nl/sint.

Ook is er dit jaar weer een heuse kleurwedstrijd. De gemaakte kleurplaten kunnen worden ingeleverd voor 1 december bij Geschenkenhuis Beuseker.


Facebook: Sinterklaas intocht Steenderen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden