Het Rijksmuseum. Foto: PR
Het Rijksmuseum. Foto: PR (Foto: )

Rembrandt-Velazquez: Nederlandse en Spaanse meesters

RUURLO - Op 25 november bestaat de mogelijkheid om in het Rijksmuseum onder begeleiding van een deskundige gids de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez te bezoeken. Deze bijzondere expositie gaat over de twee grootste meesters van de 17e eeuw van hun land. De één uit het protestantse Nederland en de ander afkomstig uit het katholieke Spanje. Het Rijksmuseum en het Museo Nacional del Prado brengen ze voor het eerst samen.

De schilderijen van Velázquez, Rembrandt en ook van Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de unieke samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum.
Rembrandt-Velázquez gaat vooral over schoonheid, emotie, religie en realisme, waarbij de Spaanse en Nederlandse meesterwerken in paren worden gepresenteerd en zo met elkaar in dialoog gaan. Dit jaar is waarschijnlijk de enige keer in uw leven dat u een tentoonstelling met deze (combinatie van) schilderijen kunt bezoeken. Pak de kans om op een ontspannen manier en met een gezellige groep te genieten van een evenement van wereldformaat. Daarnaast is er tijd om op eigen gelegenheid andere afdelingen van het museum te bekijken. Of in Amsterdam iets anders te doen. De reis begint om 9.00 uur op het station van Ruurlo. Er wordt gebruik gemaakt van de meereis korting van de NS. Naar verwachting bent u aan het einde van de middag weer terug. Als u mee wilt dan is opgave noodzakelijk. Wilt u zeker zijn van deelname aan deze excursie, meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan!
Aanmelden kan via kunstkringruurlo.nl/exposities/rijksmuseum.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden