De bestuursleden van de Federatie van Bronckhorster muziekverenigingen ontvingen een bos bloemen. Midden voor notaris Jeroen Blankestijn, midden achter wethouder Evert Blaauw. Foto: PR
De bestuursleden van de Federatie van Bronckhorster muziekverenigingen ontvingen een bos bloemen. Midden voor notaris Jeroen Blankestijn, midden achter wethouder Evert Blaauw. Foto: PR

Oprichting Federatie van Bronckhorster muziekverenigingen een feit

BRONCKHORST - Dinsdag 12 november waren vertegenwoordigers van de zeven muziekverenigingen in Bronckhorst, notaris Jeroen Blankestijn en wethouder Evert Blaauw bijeen in zaal Haas van het Gemeentehuis in Hengelo voor de officiële oprichting van de Federatie van Bronckhorster muziekverenigingen.

Met de oprichting van de Federatie werd de samenwerking tussen de zeven aangesloten muziekverenigingen bekrachtigd. Het doel van de federatie is de bevordering van de samenwerking tussen de verenigingen om de beoefening van de amateurmuziek in stand te houden.

In zijn openingswoord ging beoogd voorzitter Henk Wesselink in op het belang van de samenwerking en bedankte hij in het bijzonder notaris Blankestijn en wethouder Blaauw voor hun medewerking en bijdrage om deze oprichting mogelijk te maken.

Vervolgens werd overgegaan tot ondertekening van de oprichtingsakte door de vertegenwoordigers van de zeven muziekverenigingen: Muziekvereniging Nieuw Leven, Muziekvereniging Hummelo en Keppel, Chr. Muziekvereniging Prinses Juliana, Chr. Muziekvereniging Crescendo, Koninklijke Harmonie Concordia, Chr. Muziekvereniging Euterpe en Harmonie Vorden.

Klokslag 19.50 uur waren alle handtekeningen gezet en was de oprichting van de federatie een feit. Vervolgens nam namens de gemeente Bronckhorst wethouder Blaauw het woord. Hij gaf aan de samenwerking toe te juichen in het belang van de samenleving en sprak de wens uit dat de muziekverenigingen door de krachten te bundelen nog jaren kunnen blijven bestaan. Hij memoreerde het belang van muziek maken door jong en oud en wees op het project Blaas je wijs dat binnenkort van start zal gaan.

Met de oprichting van de Federatie is er een belangrijke gesprekspartner gevormd voor de gemeente voor de ontwikkeling van het beleid op cultureel en educatief gebied. De oprichting van de federatie en de onderlinge samenwerking, zo gaf hij aan, kan ook als voorbeeld werken voor overige verenigingen.

Het dagelijks bestuur bestaat uit Henk Wesselink uit Zelhem als voorzitter, Wout Dekkers uit Vorden als secretaris en Karin Romeijnders-Rietman uit Hengelo als penningmeester. Namens het gemeentebestuur ontvingen alle bestuursleden een mooie bos bloemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden