De Groene Draad houdt informatieavonden

HENGELO - Hengelose Energiecoöperatie De Groene Draad organiseert in de laatste week van november drie informatieavonden. Leden van het vrijwilligersteam van de coöperatie zullen hier vertellen over hun plannen om gezamenlijk zonnepanelen op een bedrijfshal te laten plaatsen. Eind dit jaar of begin volgend jaar hopen zij voldoende leden te hebben om dit te kunnen realiseren.

De informatieavonden vinden plaats op maandag 25 november in dorpshuis De Horst in Keijenborg, op woensdag 27 november bij café De Jongens in Hengelo en op donderdag 28 november bij Het Witte Paard in Zelhem. De inloop is op al deze avonden vanaf 19.00 uur. De start van het programma is steeds om 19.30 uur.

Het doel van de avonden is om voldoende deelnemers te krijgen om het zonnepanelenproject te kunnen starten. Hiervoor zijn minimaal vijftig leden nodig. "We hebben al flink wat aanmeldingen binnen", zegt mede-initiatiefnemer Ton Fontijn. "Dat geeft ons het vertrouwen om binnenkort naar de notaris te gaan voor het officieel oprichten van de energiecoöperatie."

Tijdens de avond in Hengelo zal wethouder Paul Hofman aanwezig zijn om uitleg te geven over de energietransitie (routekaart) in de gemeente Bronckhorst. Op de andere avonden zal één van zijn medewerkers dit onderwerp presenteren. Ook zullen energiecoaches aanwezig zijn om meer informatie over verduurzaming te geven.


www.de-groenedraad.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden