RondomAutisme programma: RAS-Café, RAS-Debat en een film

REGIO/DOETINCHEM – RondomAutisme biedt op verschillende momenten een gezellig samenzijn met als doel nieuwe mensen ontmoeten door middel van gesprekken en activiteiten, informatie uitwisselen, problemen bespreken, gezellig een praatje maken of een spelletje doen. Voor 14 november staan gezelschapsspellen in het RAS-Café op het programma en zijn er prikkelende gesprekken in het RAS-Debat. Dinsdag 19 november draait de animatiefilm 'Mind My Mind'.

RAS-Café
Het RAS-Café is elke tweede donderdag van de maand in het kunstcafé van de Gruitpoort aan de Hofstraat 2 in Doetinchem. Het is bedoeld voor mensen met autisme, normaal tot hoogbegaafd, vanaf 16 jaar. De gezelschapsspellenavond op 14 november begint met een inloop vanaf 19.30 uur. Je wordt ontvangen door de vrijwilligers van het RAS-Café waarna altijd rond 20.00 uur de pubquiz zal beginnen. Einde van de avond is 23.00 uur.
Deze avond kun je na de pubquiz gebruik maken van spellen die klaarliggen, zoals Bezzer Wizzer, Scrabble, Triominos, dammen, schaken en speelkaarten. Een eigen spel meenemen mag ook.
Uiteraard hoef je niet mee te doen met de spelletjes en kun je ook een praatje maken met de andere bezoekers en/of vrijwilligers. Iemand meenemen mag gerust. Entree is gratis, drankjes voor eigen rekening.

RAS-Debat: prikkelende gesprekken
Op 14 november is eveneens het RAS-debat in De Gruitpoort aan de Hofstraat 2 in Doetinchem. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een vorm- of vermoeden van autisme, die intellectueel uitgedaagd willen worden, of op zoek zijn naar inspiratie en geprikkeld willen worden over zaken waar ze dagelijks mee te maken hebben.
Aan de hand van stellingen of vraagstukken gaan de deelnemers met elkaar in gesprek, waarbij iedereen de gelegenheid heeft om mee te praten. Zij worden aangespoord om samen verder te denken en denkstof te ontwikkelen. Je praat en denkt actief mee. Leren, inspireren, ontmoeten en gezelligheid gaan hand in hand!
Het debat wordt geleid door een van de vrijwilligers en is geschikt voor een groep van 3 tot 10 deelnemers, vanaf 16 jaar. Inloop is om 21.00 uur, begin: 21.15 uur en einde: 22.30 uur. Entree is gratis, maar drankjes zijn voor eigen rekening.
Aanmelden gewenst via aanmelden@rondomautisme.nl o.v.v RAS-Debat.

Animatiefilm 'Mind My Mind'
Dinsdag 19 november draait in De Gruitpoort aan de Hofstraat 2 in Doetinchem de film over Chris, een man met autisme, en het mannetje in zijn hoofd. Samen worden ze geconfronteerd met de sociale en emotionele uitdagingen van het leven waarin ze zich staande proberen te houden. Wat gebeurt er in het hoofd van iemand met autisme? Hoe komen indrukken binnen en hoe worden complexe sociale situaties zoals boosheid en verliefdheid verwerkt? Het is niet eenvoudig uit te leggen, maar zoals wel vaker zeggen beelden meer dan woorden.
De animatiefilm 'Mind My Mind' van de Nederlandse Floor Adams start om 19.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Gratis kaartjes zijn te bestellen via de site www.gruitpoort.nl.
Na de voorstelling is er gelegenheid om na te praten met ervaringsdeskundigen.


www.rondomautisme.nl

info@rondomautisme.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden