DVO DS1 wint weer vijfsetter

Sport

Hengelo - De ene vijfsetter is de andere niet. Vorige week wonnen de dames van DVO DS1 met goed spel verrassend uit van het sterke Gemini. Zaterdag was het team blij dat het tegen het laag geklasseerde EVV na een 0-2 achterstand nog met een 3-2 zege goed wegkwam.

Tegen ploegen uit de onderste regionen is het zaak de tegenstander niet te onderschatten en scherp en met veel druk te spelen. In de eerste twee sets was dat nu precies wat er fout ging. Door slordig en onzorgvuldig spel kwam DVO op flinke achterstand. Door goede blokkeringen van EVV kwam DVO niet in het spel, terwijl EVV lang niet zo zwak was als in de eerste wedstrijd, die in Elburg met 0-4 was gewonnen.Beide sets liep DVO achter de feiten aan en moest door hard werken proberen de achterstand in te lopen. Dat lukte ook nog, maar aan het eind kon DVO niet doordrukken en de sets winnen. De eerste set werd met 24-26 en de tweede met 23-25 verloren.In de derde set liep het spel van DVO beter en nam direct een voorsprong. Dat gaf vertrouwen en al snel was het gat zo groot dat DVO de set gemakkelijk naar zich toe kon halen. De rollen waren omgekeerd en met de 25-16 setwinst was de spanning in de wedstrijd terug.De vierde set was beslissend. De opleving leek van korte duur, want opnieuw begon DVO slecht en liep een achterstand van 3-10 op. Een blamerende nederlaag lag in het verschiet. DVO moest wederom aan een inhaalrace beginnen. Het spel was nog niet wervelend, maar er werd keihard gewerkt. Punt voor punt kwam DVO vooral door een betere service weer dichterbij. Bij EVV namen de zenuwen toe en bij de 20 kwam DVO ernaast. Nu lukte het wel om ook daarna door te gaan. Met 25-22 werd de set gewonnen en was een vijfde set nodig.EVV stribbelde daarin nog even tegen, maar na de wissel had het geen kans meer tegen DVO dat nu op stoom was. Het was de derde vijfsetter dit seizoen en telkens kwam DVO als overwinnaar uit de strijd. Ook dit keer lukte het met 15-7 de set te winnen en het duel met 3-2.Naderhand was het gevoel een beetje dubbel. Weliswaar hadden de dames twee verliespunten opgelopen, maar bij DVO overheerste de tevredenheid dat een nederlaag was voorkomen en toch was gewonnen.Na de winterstop heeft DVO 5 van de 6 wedstrijden gewonnen, waaronder alle thuiswedstrijden.Aanstaande zaterdag geniet DVO DS1 van het carnaval, daarna volgen twee vergelijkbare tegenstanders. Op 8 maart (sporthal Kermisland, 17.15 uur) uit tegen Arvevo uit Arnhem, daarna thuis tegen Heyendaal. Als deze tegenstanders niet worden onderschat, moet DVO deze kunnen winnen.