Karter Bastiaan van Loenen (r) en teamgenote Nina Pothof trots op hun gouden medaille. Foto: Alex van Loenen
Karter Bastiaan van Loenen (r) en teamgenote Nina Pothof trots op hun gouden medaille. Foto: Alex van Loenen

Gouden plak voor karter Bastiaan van Loenen

BRONKHORST - De FIA Motorsport Games, ook wel bestempeld als de Olympische Spelen van de autosport omdat 28 landen het tegen elkaar opnemen, werden in het weekend van 2 en 3 november voor het eerst georganiseerd in Italië. De vijftienjarige Bastiaan van Loenen uit Bronkhorst/Zutphen behaalde deze première met zestienjarige teamgenote Nina Pothof uit Wijster meteen een gouden medaille.

Bastiaan is samen met Nina Pothof, de winnares van Girls on Track, als team door de KNAF uitgezonden naar de Internationale Motorsportgames te Rome. Het autosportevenement bestaat uit zes disciplines: Formule 4, GTCup, Drifting, Touringcarcup, Karting en de Digital Cup. Onder leiding van teamcaptain Tom Coronel werd in drie van de zes onderdelen gestreden om Olympische plakken. Daarnaast was Leon Ackermann, E-gamer van team NL aanwezig. Tom Coronel kwam zelf uit in de Touring Car Cup. Hij was in beide races smaakmaker, maar eindigde als vijfde.

Nina en Bastiaan versloegen het Belgische duo Antoine Morlet en Manon Degotte in de finale van de Karting Slalom Cup. Het Nederlandse kartteam was niet sneller dan Morlet, maar wel van Degotte. Maar die raakte in beide races een kegel. Daardoor was het goud voor het Nederlandse team. Het verschil was uiteindelijk 3,925 seconden in het voordeel van Pothof en Van Loenen.

Nederland behaalde hiermee ook de gedeeld derde plaats in de eindklassering van de FIA Motorsport Games. Rusland won met een gouden en twee bronzen medailles de eerste editie van de FIA Motorsport Games, voor Italië en Australië die beide een gouden en een bronzen medaille behaalden. Nederland deelde de derde plek met Oekraïne en Japan.

De prijswinnaars werden in Rome gehuldigd.


fiamotorsportgames.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden