Twee turnteams van VGV Varsseveld naar het NK: (boven) Fleur, Sophie, Evy en Imara en (onder) Jasmijn, Nadé en Karlijn. Foto: Martin Nijkamp
Twee turnteams van VGV Varsseveld naar het NK: (boven) Fleur, Sophie, Evy en Imara en (onder) Jasmijn, Nadé en Karlijn. Foto: Martin Nijkamp

Nadé Mombarg en Jasmijn Seubring naar NK turnen

HENGELO - Nadé Mombarg en Jasmijn Seubring uit Hengelo hebben zich samen met Karlijn Heijerman uit Heelweg tijdens de halve finale turnen voor teams in Waalwijk weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap dat 16 november in Sittard wordt gehouden. De samenwerking tussen deze meiden was een primeur. Nadé en Jasmijn zijn een klein jaar geleden overgestapt van Achilles Hengelo naar VGV Varsseveld om daar meer mogelijkheden aangeboden te krijgen voor een verdere doorstroom. Coach Martin Nijkamp en Monique hebben de meiden al veel belangrijke kneepjes bijgebracht.

Op zaterdag 2 november werd in Waalwijk de halve finale voor teams geturnd. Karlijn, Nadé en Jasmijn kwamen uit in de tweede divisie. Zij mochten het spits afbijten op de vloer. Hier lieten zij alle drie een prachtige oefening zien. Jasmijn scoorde hier het hoogst met haar altijd zo sierlijke en keurige afwerking. Een goed begin van de wedstrijd die de meiden direct in een positieve flow bracht.

Daarna vervolgden zij de wedstrijd met de sprong. Ook dit onderdeel werd keurig geturnd door alle drie. Nadé haalde hier de meeste punten. Het brugonderdeel dat daarna volgde, was qua inturnen even spannend. Karlijn liet tóch tijdens de wedstrijd zien hoe keurig gecontroleerd zij kon reuzen (een moeilijk onderdeel dat extra punten oplevert) en ook de rest van de oefening was bijzonder netjes. Zij haalde de hoogste score op dit onderdeel. Nadé en Jasmijn lieten tevens een mooie oefening zien.

Tenslotte kwam het onderdeel balk en er werd op de tribune al gretig berekend of er kans op een finaleplaats inzat voor de meiden. Maar goed dat de turnsters zelf hier (nog) niet mee bezig waren en zich vooral focussen op hun eigen oefening.

Dit onderdeel was spannend, want tijdens het inturnen verliep het allerminst soepel. Karlijn die hier als eerste aan zet was liet een geweldige oefening zien. Jasmijn deed het ook netjes, maar liet toch wat steekjes vallen. Nadé liet tenslotte een hele strakke oefening zien met een kleine misser. Al met al was dit toch voldoende om op de achtste plaats te eindigen en zich nog nét te kwalificeren voor de finale NK.

Ook het team van VGV Varsseveld bestaande uit Sophie, Fleur, Evy en Imara zijn door hun keurige turnprestaties eerder die dag geëindigd op de zevende plek en hebben zich tevens gekwalificeerd voor de finalewedstrijd.
Een mooie uitdaging dus voor beide teams om 16 november tijdens het NK hun beste turnprestaties te tonen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden