Burgemeester Marianne Besselink tussen Evert Berns en zijn echtgenote. Foto Willy Hermans
Burgemeester Marianne Besselink tussen Evert Berns en zijn echtgenote. Foto Willy Hermans

Evert Berns koninklijk geridderd

KEIJENBORG – Groot was de verrassing voor voorzitter Evert Berns toen tijdens de feestavond van vogelvereniging Exokan plotseling Bronckhorst-burgemeester Marianne Besselink en de familie van de voorzitter binnenstapten. Zij speldde Berns de koninklijke onderscheiding op behorende bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Door Willy Hermans

De vogelvereniging was tijdens de druk bezochte feestavond bij Coen's Tapperij druk bezig met het huldigen van kampioenen en jubilarissen toen bestuurslid Hans Hermans om een interruptie vroeg en de burgemeester het woord gaf.
In haar toespraak somde zij een lange lijst van verdiensten op van Evert Berns: 50 jaar lid van Exokan, waarvan liefst 45 jaar als bestuurslid en 40 jaar met volle overtuiging en overgave voorzitter. Hij is verantwoordelijk voor de vergaderingen van de club en de jaarlijkse onderlinge tentoonstelling. Ook zijn inzet voor de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers is groot. De Hengeloër is leidinggevend floormanager en planner bij de jaarlijkse kampioenschappen. Verder maakte hij deel uit van de organisatiecommissie van de wereldtentoonstelling in Zwolle in 2019, nadat hij een paar jaar daarvoor bij een vorige wereldtentoonstelling in Italië de ogen goed de kost had gegeven.
Evert Berns is een verenigingsman in hart en nieren en hij draagt de vogelsport een zeer warm hart toe. Hij heeft zich met zijn activiteiten geruime tijd op bijzondere wijze voor de samenleving ingespannen.
En toen sprak burgemeester Besselink de traditionele zin: "Het heeft Zijne Majesteit daarom behaagd jou als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau te onderscheiden." Evert was zeer verrast, ook omdat dit een hoge onderscheiding is, een graad hoger dan het gebruikelijke Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hadden tot de welverdiende koninklijke Ridder-onderscheiding geleid!
Marianne Besselink speldde de versierselen op bij de vogelliefhebber, die uiteraard een warm applaus en felicitaties van alle aanwezigen mocht ontvangen. Daarna werd er nog flink geproost op Evert Berns en alle andere kampioenen en jubilarissen van Exokan!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden