Held Anton Arendsen met burgemeester Besselink. Foto: Willy Hermans
Held Anton Arendsen met burgemeester Besselink. Foto: Willy Hermans

Anton Arendsen verrichtte heldendaad

HENGELO - Anton Arendsen twijfelde geen moment toen hij op 19 oktober een klap hoorde. Hij pakte de autosleutels en zag van afstand al rook uit een auto komen die tot stilstand was gekomen tegen een boom aan de Gompertsdijk. Op de plek des onheils aangekomen kwamen de vlammen al uit het dashboard, maar de bestuurder kon zelf niet uit de auto komen. Anton wrikte het portier met veel moeite los en hielp de gewonde chauffeur uit het wrak. Binnen twee minuten was de auto totaal uitgebrand.

De brandweer, politie en ambulance kwamen later ter plekke en verklaarden dat het wellicht fataal was afgelopen als de 76-jarige Anton Arendsen niet zo snel ter plekke was geweest. De bestuurder werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd waar hij enkele dagen verbleef.
Hij toonde zijn dankbaarheid door een bezoek met zijn vader aan de held die hem had gered. De politie waardeerde deze daad ook en gaf dit door aan burgemeester Marianne Besselink. Zij eerde Anton door hem persoonlijk met een bezoek te vereren en met bloemen en een medaille tot 'Held van Bronckhorst' te benoemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden