Steeman vijfde in eindstand WK Supersport 300. Foto: Damon Teerink
Steeman vijfde in eindstand WK Supersport 300. Foto: Damon Teerink

Wegracer Steeman vijfde in eindstand WK

HENGELO/VORDEN - Hamove clublid Victor Steeman reed op zaterdag 26 oktober zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Steeman moest daarvoor naar Qatar met zijn team. Het Freudenberg KTM Junior Team uit Duitsland waarvoor hij uitkomt, was met vier rijders afgereisd naar Qatar. Steeman verlengde een aantal weken geleden al zijn contract voor volgend seizoen bij het team. Het team komt uit in het WK Supersport 300. Incidenteel rijden ze ook een Internationale Deutsche Motorad meistershaft (IDM) wedstrijd. Afgelopen seizoen reed Steeman onder andere nog mee voor kampioenschap in Schleiz Duitsland en Most Tsjechië.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Qatar werden op donderdag en vrijdag de trainingen verreden. Tijdens de trainingen liet Steeman zien dat hij uit het goede hout was gesneden. Tijdens de drie vrije trainingen die op donderdag en vrijdag werden gereden wist hij een rondetijd neer wat goed was voor een zevende plaats totaal.
Op vrijdagmiddag was de kwalificatie voor de race, waar hij geen slipstream kon pakken van een andere rijder, omdat hij veelal alleen reed. Echter maakte dat niet veel uit voor het jonge talent uit Lathum. Steeman reed zich met een tiende plaats keurig bij de snelste rijders van het veld. Hij kende een goede start van de race en zat in de voorste gelederen. Naarmate de race vorderde reed hij constant in de top tien en maakte zich op voor de finale.
Echter zover kwam het niet, want de koppeling van de KTM begaf het vier ronden voor het einde. Helaas was verder rijden onmogelijk en er zat niets anders op om terug te keren naar de pits. Een beetje zuur was dat hij mee kon met de snelsten en dat zijn voormalig teamgenoot Koen Meuffels als tweede eindigde achter de Nederlander Scott Deroue. Deroue wist de laatste race van het seizoen te winnend af te sluiten.

Een goede dag in Qatar, al had Steeman er graag bijgezeten met een topklassering. Hij heeft echter een uitstekend seizoen achter de rug met een aantal top-vijf klasseringen en zijn slechtste resultaat was een twaalfde plaats in Jerez Spanje. Steeman had ook een paar keer de pech dat hij geraakt werd in de laatste ronde van de race. Dat heeft hem zeker een of twee podium plaatsen gekost dit seizoen. Hans Smees, zijn begeleider, monteur en manusje van alles, is onder de indruk van Steeman. Smees gelooft in het jonge Hamove talent en denkt dat hij volgend seizoen, mits het materiaal goed is, voor een verrassing kan zorgen in het wereldkampioenschap. Steeman wordt mede ondersteund door de talenttuin van de feestfabriek die ook onder andere de Zwarte Cross en Mañana, Mañana in Vorden organiseren en de stichting van het Performance Racing Achterhoek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden